Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Domän ändelse

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96713
    Majsan
    Deltagare

    En fråga som uppkommit för oss är om domän ändelsen .se rankar bättre än .com i svenska sökmotorer? Eller om man säger som så…. google?

    Någon som vet?
    Testat?
    Erfarenheter?
    Annan nyttig info?

    Eftersom vår sida i dagsläget endast är inriktad mot svenska marknaden så är dessa frågor är viktiga för oss. Vi vet inte om vi kommer att inrikta oss på andra länder men frågan är ändå öppen och kanske skall planera i ett tidigt stadium för detta, men kan det även vara som så att vi i så fall förlorar något på det i serpen idag?

    #129329
    GregerA
    Deltagare

    Jag vet inte säkert, men den uppfattning jag fått är att .com är ganska neutralt och rankar varken bättre eller sämre än .se på en svensk sida och användare som söker från Sverige. Skulle du ha .za (Sydafrika) skulle det nog bli sämre dock.

    Jag kommer själv att skifta över till .com nu när vår nya sida är klar.

    #129331
    fotofyndet
    Deltagare

    Det jag har hört är att språket är viktigare än toppdomänen, så nej, det ska inte spela någon roll. Tror det var när Andreas med Gand.nu funderade på att ha olika språk som det där diskuterades.

    #129344
    Darling
    Deltagare

    Jag har .com och rankar väldigt bra på Google för svenska sökord.

    Jag har dock läst någonstans (tror det var sokmotorkonsult.se) att man helst ska ha .se i Sverige. Men när jag läste det så var min sida redan uppe och snurrade på .com

    #129347
    busbjornen
    Deltagare

    Det är en liten fördel att ha .se jämfört med .com vad gäller google.se
    Men skillnaden är så pass liten så att den i stort sett inte märks eftersom det är så mycket annat som bestämmer positionen, framförallt inlänkar och sidans uppbyggnad.

    Men en viss skillnad finns.
    Det är precis samma som att det finns en skillnad om du får mycket länkar från .se-domäner till din webbutik.
    Vi har nästan bara haft inlänkar från .se-domäner och vi har rankat betydligt högre på våra sökord på google.se jämfört med google.com. (där våra svenska konkurrenter har rankat högre) De flesta av våra konkurrenter har då en betydande del av sina inlänkar från utländska siter (troligen köpta seo-tjänster).

    Eftersom det är mest naturligt för en liten svensk e-butik som är inriktad mot Sverige att få länkar från just Sverige, så påverkar detta. Men det är inte säkert att det är själva domänen som är det viktigaste i detta sammanhang, utan vilket språk sidan är skriven/inriktad på (går att ställa in i google webmaster tools)

    #129354
    Andreas
    Deltagare

    Om man lägger in sin sida hos Google så kan man välja till vilket land den hör.

    Vet ej om det spelar någon roll, men min sida är registrerad som svensk.

    #129355
    Tigern
    Deltagare

    Besök gärna även det svenska seo-forum som är en bra resurs för denna typen av frågeställningar. SEo tenderar ibland att bli ganska tekniskt men där finns mycket info för den som är intresserad. Nästan lika hjälpsamma medlemmar som på denna sajt ;-)

    http://www.seo-forum.se/showthread.php?t=6678&highlight=dom%E4n%E4ndelse

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.