Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Driva in skuld

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 25 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94279
    Tobbe
    Medlem

    Tänkte rådgöra med er veteraner i branschen hur/om jag skall gå vidare med dessa fall.
    Naiv som man är så lät jag några kunder betala via faktura utan att först göra en kreditupplysning (jag har lärt mig en läxa!). I efterhand så visade det sig att en av dessa hade 42(!) betalningsanmärkningar och en annan hade 9. Ingen av dessa herrar har såklart behagat att betala Det rör sig om 2500:- respektive 800:-. Varorna är skickade som ospårbara brev men ingen av dem har bestridit fakturorna. Frågan är nu om jag bara slösar med tid,pengar och energi genom att försöka driva in dessa skulder? Eller ska jag bara gå vidare och låta det vara “läropengar”…?

    #108588
    Parvelito
    Deltagare

    Jag hade lagt det som lärpengar. Sannolikheten att du får betalt är mindre än 10%. I bästa fall beviljas de skuldsanering där de under 5 år betalar några få procent av sin skuld, och du får skriva av resten. I sämsta fall lurar de fel kille i någon skum affär och hittas avrättad i något avlägset industriområde, och du har en fordran på ett konkursat dödsbo…

    Egentligen gör man de här människorna en tjänst när man benhårt nekar kredit. Det är inte förrän det blir mer besvärligt att leva med skulderna än vad det är att skaffa nya skulder som de gör något åt sin situation.

    #108721

    Det får nog bli läropengar. Vi har åkt på en del fakturaköp som inte blir betalade men nu tar vi kreditupplysning alltid. Senast idag var det en med 71 betalningsanmärkningar som la en stororder…

    Lite tråkigt så här i början när vi får skjuta in egna pengar i verksamheten för att betala andra människors prylar.

    Men vi lär oss som alla andra i branschen hur viktigt det är med kontroll.

    #108727
    fotofyndet
    Deltagare

    Jag tog ett liknande ärende som lärpengar också, men jag investerade lite mer. Jag tänkte att det kunde vara nyttigt att köra ett ärende genom vår inkassobyrå och vidare till fogden. Detta för att vi skulle se dels hur lång tid respektive handläggning tog, och även se alla kostnader för att på så sätt kunna göra rätt bedömningar i framtiden. Det var lärorikt men killen har såklart inte betalat.

    #108730
    PatrikS
    Deltagare

    Vi har åkt på två personer som inte betalat sedan vi startat. Jag tog ärendet vidare till en inkasso firma och nu har en av dom betalt, den andre har för många skulder så dom trodde inte jag skulle få betalt för den fakturan. Nu är ju mina summor inte så höga utan det rör sig max om 500kr.
    Men även om det är litet så ska det ju betalas.

    Vi kommer själva skicka påminnelser och sedan ta hjälp av Inkasso firman igen om det skulle hända fler gånger.

    #108732
    Parvelito
    Deltagare

    Skulle det kanske, rent hypotetiskt, finnas något intresse i att vi som kör faktura i egen regi utbyter lite information om eventuella klienter som inte betalar, som inte får handla eller beter sig allmänt skumt? Via en icke officiell E-postlista då eftersom PUL existerar.

    #108735
    GregerA
    Deltagare

    En sådan kan man väl lägga på en server i Panama … (rent hypotetiskt)

    #108739
    matthias
    Deltagare

    Inte bara de som inte betalar, även de som försöker bedra genom att använda andras personnummer eller andras kortnummer. Tycker detta låter väldigt intressant… Det behöver inte vara märkvärdigare än att skaffa en gmail och sedan dela ut ett dokument till alla “berörda”. Alla kan då redigera i dokumentet.

    #108741
    PatrikS
    Deltagare

    Det är en tanke som slagit mig sedan vi börjat. Vi skulle helt klart vara intresserade av ett sådant samarbete.

    #108749
    Rikard
    Deltagare

    Detta är väl oerhört känsligt och om personer som inte försöker att begå brott eller inte har begått brott hamnar på en sådan lista vore det ju riktigt riktigt trist. Även kriminella jävlar som försöker lura mig på pengar har ju rätt till att inte bli uppslukade i ett register som folk kommer sitter och läser. Rent hypotetiskt skulle ju dock vara bra.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 25 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.