Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Driva Shopify butik utan Klarna/Swish?

Etiketter: 

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103527
    seotoka
    Gäst

    Tjenare,

    Jag bygger en webbshopp i Shopify för svenska marknaden. Men fick officiellt bekräftat att det inte stöder Klarna eller Swish, som båda är populära betalningslösningar på svenska marknaden.

    Betyder det att det är lönlöst att driva butiken? Jag är rädd att kunderna blir avskräckta när det inte hittar lokala lösningar som de är bekväma med i Sverige.

    Jag vill helst inte erbjuda Paypal och internationella metoder. Kan påverka conversion rate på sidan.

    har ni synpunkter? Någon som driver Shopify butik utan KLARNA/SWISH framgångsrikt på svenska marknaden?

    #181532
    Svanstrom
    Medlem
    Quote:
    Men fick officiellt bekräftat att det inte stöder Klarna eller Swish

    Stödjer och stödjer, det beror på vad du väger in i det ordet :). Shopify har ingen officiell integration med Klarna eller Swish och varken Klarna eller Swish har heller någon officiell integration mot Shopify, det stämmer.

    Men, det står dig helt fritt att själv bygga en integration mot dessa, Shopify har ett koncept de kallar Hosted Payment SDK där du kan bygga en integration mot valfri betallösning via en egenutvecklad gateway. Eftersom både Klarna och Swish har publika API:er för att integrera så kan man själv bygga en integration.

    Jag har ingen erfarenhet av Swish, men jag har byggt en Shopify-integration med Klarna som är uppe och snurrar för tre Shopify-butiker. Det finns en del nackdelar med att använda Hosted Payment SDK för en sådan integration dock, framförallt därför att man är tvungen att gå via Shopifys hela checkout-flöde innan man kan visa upp Klarna Checkout-vyn, vilket inte är optimalt ur konverteringssynpunkt. Helst vill man ju visa Klarna så snabbt som möjligt, helst redan i varukorgen. Men kan man leva med den begränsningen så är det fullt möjligt att ha Klarna som betalalternativ i Shopify.

    #182309
    martins
    Deltagare

    Varför du inte vill erbjuda Paypal på webbutiken . Detta kan verkligen orsaka meningslöst att köra butiken . Jag tror det.

    #182369
    NO LINGO
    Deltagare

    Att sälja på den svenska marknaden utan att erbjuda Klarna (eller någon annan fakturalösning) är att ge sig själv en rejäl uppförsbacke. Beror givetvis på vad man säljer men generellt så säljer man enligt min erfarenhet mer ju fler betalningsalternativ man erbjuder kunden. Och jag tycker definitivt att du ska överväga PayPal, en betalningslösning som allt fler vänjer sig vid och vill använda i takt med att allt fler väljer att ehandla utanför rikets gränser. Klarna/Payson/Swea + Paypal + Stripe/Dibs är vägen fram för de flesta ehandlare idag.

    #182759
    ElinM
    Deltagare

    Hej!

    DIBS har en alldeles ny betalmodul för Shopify om det kan vara intressant. /Elin Moritz

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.