Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Dropshipping från utlandet

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94397
    Cratylus
    Deltagare

    Jag undrar om jag omfattas av samma regler och har samma skyldigheter vid dropshipping som om jag själv importerar produkterna och har dom på lager? T.ex. om jag importerar pasta från Italien så vet jag att jag måste märka förpackningen med svensk innehållsförteckning, datummärkning osv. för att få sälja den men gäller detsamma om pastan skickas direkt från leverantören i Italien till mina kunder här i Sverige? I det sistnämnda fallet så är det ju snarare kunden själv som importerar produkten till Sverige och inte jag.

    #109525
    Micke
    Deltagare

    Är ditt bolag i Sverige eller hur ser det ut? Rimligtvis så är det reglerna i landet du bedriver din verksamhet i från som gäller. Med undantag om du kommer över vissa tröskelvärden tror jag.

    #109527
    GregerA
    Deltagare

    Om det är du som tar betalt av kunden, och står som säljare på fakturan, så är det ingen tvekan – det är du som är ansvarig. Du behöver inte hantera dem fysiskt för att vara importör.

    Om det är det utländska företaget som tar betalt och står som säljare på fakturan, så kan det möjligen ses annorlunda. Det beror nog i stor grad på relationen er emellan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.