Dumstrut på: Lurad av telefonförsäljare

Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Dumstrut på: Lurad av telefonförsäljare

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94150
  fotofyndet
  Deltagare

  Jag är ganska ny här på forumet och har hittills mest läst en massa intressanta inlägg om e-handlarens vardag. Tänkte nu bjuda på en liten historia som är självupplevd… Den kan väl ses som en liten varning att inte göra samma misstag.

  Ja, man får väl ta på sig dumstruten och ställa sig i hörnet och skämmas. En säljare från ett av aftonbladet.se anlitat säljföretag ringde mig och ville sälja annonsplats i den kommande temasajten “Tema foto och film”. Eftersom vi säljer fototillbehör så tyckte säljaren att det var helt rätt forum för oss. Han erbjöd ett antal olika annonsvarianter som han mailade över pris på. Tyvärr låg dessa utanför våra marknadsföringsramar, då flera av annonsalternativen vida översteg hela årets övriga marknadsföring. Vi tackade nej vid det uppföljande samtalet från säljaren. Och det är nu jag begår mitt misstag.

  Han börjar då att tala om en billigare variant, företagspresentation, där man deltar med sitt namn, logga och en kort info om företaget. Pris endast 2000:- ex moms. Trafiken på motsvarande länkar på tidigare temasajter var några tusen klick under hela perioden. Man är ju alltid sugen på att hitta nya kundgrupper så jag accepterade. Presentation och logga skulle mailas in till säljaren. Fick ganska omgående ett ordererkännande från MiniMedia Sweden AB, vilket även innehöll Aftonbladets logga. Helt ärligt så såg ordererkännandet ut som om det var gjort av en idiot. Det saknades linjer i vissa inramade områden, radbrytningar mitt i ord, etc. Min femårige son knåpar ihop bättre i Excel om han får en stund på sig. Efter några dagar kommer även fakturan. Lägger märke till att MiniMedias referens nu har blivit en annan man än “vår säljare”.

  Pga influensasjuka barn så blev jag fördröjd med inskickandet av materialet till ett par dagar efter att temasajten öppnat. Skickade in materialet och gick glad i hågen in ett par dagar senare för att se resultatet. Här har vi problem nr 1: Hur hittar man företagspresentationerna??? Mailar säljaren, får svar, jo där var de ju. Men vi är inte med… Efter mycket sökande hittar jag oss längst ner i en lååååååång rad med presentationer, utan logga och ser ut att höra ihop med en Expert-butik. Mailar säljaren igen, vv lägg in vår logga och en fråga/påstående att jag förutsatte att den inbördes ordningen på presentationerna ändrades så att även vi kom längst upp någon gång. Det visade sig att så var inte fallet, utan alla betalade samma pris men den som svarade först fick första plats. Efter diverse tjafsande så blev vi uppflyttade. Nu vet jag inte riktigt hur vi ligger till men vi ligger inte längst ner iaf.

  Resultatet? Ja, fram tills idag har vi haft 22 klick varav inte ett enda lett till order. Dvs varje besökare har tingat ett pris på ca 91 kr. Vilket klipp…

  Nä, det där var sista gången jag accepterade någonting från MiniMedia Sweden AB och det lär dröja rejält länge innan jag funderar på att annonsera på Aftonbladet igen.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.