Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Dyraste betalsätten?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97101
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Jag har satt mig ner och vrål kontrollerat alla våra betalsätt till 110% vad dom alla kostar, jag har en som sagt åt mig att räkna! räkna! räkna! räkna på allt!:rolleyes: Jag får lyda honom:p

    Det dyraste sättet för mig att få betalt är via PayPal och vi pratar då hutlösa 48 kronor på en beställning:eek:. Jag har lite högre snitt ordrar än många men 48 kronor alltså, det skojar man inte bort!!!

    Näst dyrast (som jag inte får betalt för ska man tillägga) är kort betalning som kostar mig 8 kronor per köp:eek:.

    Faktura kostar mig 19,25 kronor men den kostnaden får jag betalt för så det är ett MYCKET bra betalsätt.

    Hur ligger det till hos er andra, har ni samma piss siffror som mig?

    #133498
    Croona
    Deltagare

    SVEA tar väl avgift och procent på fakturorna? Tyckte kortbetalningen var rätt billig faktiskt:)

    #133499
    Parvelito
    Deltagare

    Man får kanske berätta lite vad snittordern är också… :-)

    Fakturor går jag plus på, för den fakturaavgift på 29kr jag debiterar är vida överstigande de 8-9kr som en kreditupplysning kostar mig, inkl dem där man får lov att neka en kund med anmärkning. Men då får jag vänta på pengarna ett tag eftersom jag fakturerar själv. De fakturor jag har snittar runt 350kr.

    Kortbetalning med Dibs/Babs kostar mig i snitt 9kr de med. Ett sådant köp snittar på 240kr. (Kollade just räkningen jag fick idag, funderar på att säga upp avtalet med Dibs/Babs och bara köra Payson).

    Betalning med kort/bank via Payson kostar mig i snitt 6,50, där är dock snittköpet endast 120kr. Många av dem kommer via Tradera.

    Kunder som handlar på Tradera och förskottsbetalar till mitt bankgiro kostar mig 1,50kr, men där är snittet inte mer än 75kr.

    #133500
    Prix
    Deltagare

    Jimmy: Hur stor andel väljer vad hos dig? … Har du den största andelen payson eller kortbetalare så hade jag sänkt fakturapriset till 19 spänn och lockat kunder till att välja det betalsättet.

    Parvelito: Antar att du har rätt många bankgirobetalningar, du har inte lyckats förhandla ner priset hos banken? Det första dem sa till mig när jag var där va att när jag överstiger 1 000 stycken så skulle jag komma in så jag slapp betala 1,50 för varje. Ganska snällt tyckte jag!

    Själv så betalar jag cirka 14 :- faktura oavsett orderbelopp och än så länge kostar bankgiro inte mig något. Payson eller Paypal äter för mycket av kakan för att jag ska välja dem så Certitrade som jag ska sluta avtal med lär kosta runt 6,5 för en order på 197 kr.

    #133501
    Seke
    Deltagare

    Jag hittade mina siffror från förra redovisningsåret, alltså juli 2010 – juni 2011. Här är topplistan:

    1) Klarna Fakturera mig : 38 kr per transaktion
    2) PayPal : 37
    3) SEB direktbetalning : 25
    4) utländska kort : 20
    5) Handelsbanken : 19
    6) Nordea : 18
    7) betalkort : 17
    8) Swedbank : 9
    9) svenska bankkort : 4

    Edit: jag har snittorder på ca 1000 kr och ingen fakturaavgift.

    #133503
    Parvelito
    Deltagare

    Prix: Jag hade fria bankgirobetalningar tills lokala sparbanken här köptes upp av stora Swedbank. Nu har jag 1000 fria, och resten kostar 1:50. De fria brukar ta slut redan under första kvartalet, och det är inte särskilt förhandlingsbart på det här kontoret.

    Vad gäller kortinlösare så är Payson inte billiga, men de har direktbetalningar med bank också i sitt paket, det är inga startavgifter och vill man bomma igen ett par veckor på sommaren då det ändå är kass försäljning så kostar det inte en massa fasta avgifter. Ingen uppsägningstid, inget larv med att hålla inne pengar, inget strul med avtal om ditten och datten och en riktigt bra upptid. Jag tänkte först välja Certitrade för mina betalningar, men Textalk saknar stöd för dem så det fick bli Dibs/Babs (vilket betydde 4500kr i startavgifter).

    Utan tvekan så tjänar de här som tar betalt för att vi skall ta betalt en hel del pengar.

    #133505
    Prix
    Deltagare

    Det beror nog mycket på vem man pratar med också. Får hoppas på att dem håller sitt ord till mig eftersom jag också har Swedbank.

    Payson har ju sina fördelar och de gör ju att de kan ta rätt bra betalt för sin tjänst.

    Själv föredrar jag att skriva fakturor till folk även om man får vänta lite på pengarna. (Sidospår men onödigt att starta egen tråd – Folk slarvar ganska bra vid betalning av fakturor. Jag har en person nu som betalt in beloppet utan moms. Har skickat mail utan svar och inser nu att jag säkert får skicka en faktura på resterande belopp på posten. Fakturan är nu förfallen sedan 2 veckor, ska jag skicka med påminnelseavgift plus dessa 25 % eller ska jag fortsätta försöka få tag på kunden lite till?)

    #133508
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Sorry,:o

    Snitt sista 12 månaderna:

    Faktura: 1200 kronor i snitt
    Alla andra ca 1250 kronor

    Vi har om vi tittat bak 3 månader: 40% faktura och 40 kort och 15 delbetalning.

    PayPal är bara någon %.

    @Parvelito 31529 wrote:

    Man får kanske berätta lite vad snittordern är också… :-)

    #133509
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Helt rätt!!! Exakt så ska vi göra:)

    Det var en av anledningarna till att jag började räkna, men mest för att Räkna! Räkna! Räkna! Räkna fortfarande ekar i mitt tomma huvud efter Berra konstant säger detta:rolleyes:

    @Prix 31530 wrote:

    Jimmy: Hur stor andel väljer vad hos dig? … Har du den största andelen payson eller kortbetalare så hade jag sänkt fakturapriset till 19 spänn och lockat kunder till att välja det betalsättet.

    #133510
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Jag gillar Payson, dom tar bra betalt men fördelen är just att det inte är några fasta kostnader och superenkelt att starta.

    Men det är mycket pengar i % anser jag från dom flesta betallösningar.

    @Prix 31535 wrote:

    Payson har ju sina fördelar och de gör ju att de kan ta rätt bra betalt för sin tjänst.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.