ehandel.se säljer mailadresser

Plus Forum Övrigt Om Ehandel.se ehandel.se säljer mailadresser

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #103654
  bloggus
  Deltagare

  Hej,

  Länge sedan man lade in någonting här, men denna morgon tyckte jag att man borde säga något.

  Denna morgon insåg man att ehandel.se hjälper till att spamma ner alla ehandlare man har i sin E-handelsstatistik, genom att sälja deras epostadresser, oftast avsedda för kundservice.

  Hur? Ja, en tjänst skickade ut SPAM, som var enkel att spåra, då deras epostlista heter faktiskt “e-handel.se”. Efter en uppringning till företaget, erkände man att man´(ehandel.se) hade sålt in den listan till de med motiveringen att den kan användas fritt för utskick.

  Är det lagligt – ja, det är det, då spammet skickas ut till företag. Frågan är hur moraliskt det är att en sida som denna, som finns för ehandlare, skall kanske stå bakom de, säljer dessa mailadresser man skrapat ihop på nätet för syfte att andra att skicka reklam? De adresser man oftast skrapar från nätet är avsedda för kundservice.

  Visst kan man förvänta sig spam i sin inbox, förekommer så klart, men jag trodde inte sidor som denna bidrog till detta.

  Nåja, frågan är om man även stödjer funktionen att man blir borttagen från E-handelsstatistik eller i alla fall blir borttagen från listan av epostadresser som man säljer?

  /

  #181953
  bloggus
  Deltagare

  Med snabb återkoppling kunde man få sin epost borttagen från ehandelsindex. Tack.

  #181954
  Dan
  Deltagare

  Vi säljer inte uppgifter som e-handlare lämnat direkt till oss. Detta handlar som sagt om uppgifter i Ehandelsindex som vårt system hittar via screen scraping på svenska webbutiker. Men det betyder inte att det är ok!

  Det är viktigt att poängtera att vi inte tillåter denna användning i vårt användaravtal för Ehandelsindex. Syftet med tillgång till e-post är att enklare kunna kontakta enskilda butiker utan att själv leta upp e-posten, inte att göra spamutskick till listor.

  Vi kommer förtydliga detta ännu mer i avtalet, samt justera hur man kan hämta ut denna information ur systemet så att detta ej ska kunna hända.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.