Ehandel.se Version 2.0

Plus Forum Övrigt Om Ehandel.se Ehandel.se Version 2.0

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94050
  Dan
  Deltagare

  Oktober månad är stora Ehandel.se-månaden… för mig personligen då eftersom jag kommer jobba nästan bara med att utveckla sidan då.

  Här är mina planer som jag tänkte genomföra då. Hade varit jättekul om ni ville lägga till punkter på listan. Är det en bra idé genomför jag den!

  · Evenemangskalender
  · Anställa en skribent som skriver löpande notiser
  · Lägga till exempelbutiker för olika plattformar som man kan bläddra mellan och betygsätta.
  · Låta gäster skriva nyheter som på dan.se och rösta på dessa (för att få bort ren reklam)
  · Wiki där man skriver allt om e-handel i artikelform. Jag har redan ganska mycket texter som jag tänkte klistra in där men jag tänkte att den skulle vara öppen för alla att redigera och lägga till saker i!
  · Skaffa moderatorer – Fixat!
  · Rangordna alla ehandelsfunktioner på en skala mellan 1-5 om hur viktiga de är för en ehandlare. Sortera sedan ehandelssystemen på översikten på om de har undersystem och hur de rankar på de funktioner som jag värderat från 1-5. Så överst hamnar det teoretiskt sett bästa systemet.
  · Pusha ehandelssystemen mer på index.
  · Fråga experten. Tänkte ha Juridik, Marknadsföring, SEO och Teknik. Någon som känner sig manad eller har fler förslag?
  · Låta användare söka fram rätt system med taggmoln.
  · E-handelsstatistik. Största företagen, betalsätt, frågor, undersökningar, allting.
  · Nyhetsbrev en gång i veckan med det hetaste från forumet och utvalda toppnyheter och tips från bloggarna!
  · Ge länkkärlek till alla från deras angivna butik i forumet.
  · Fler bloggare! Jag har några på min lista men tipsa mig gärna!
  · Få de som lagt till sina system att göra klart sina beskrivningar.
  · Fyll på länkguiden
  · Veckans e-handlare med en intervju.
  · Översikt över svenska e-handlare i en lista som kan sorteras på olika kriterier. Datan som ska finnas är omsättning, vinst och antal anställda som hämtas från SCB eller liknande.

  #107087
  GregerA
  Deltagare

  Puh … det var en hel del. Jag beundrar det engagemang du lägger ner för att hjälpa hela branschen att utvecklas. Snart får vi väl börja betala dig också … ;)

  Jag har en kommentar – det där att ranka funktionalitet är inte lätt. En funktion som är absolut avgörande för en kan vara helt oviktig för en annan. Jag tänker t.ex på mängdrabatter. Så det går nog inte att utse en bästa butik så där rent allmänt. Det beror helt på vem som skall ha den hur bra den är.

  Siffror från SCB släpar ju efter, så man kunde ju tänka sig en frivillig inmatning av mer aktuella siffror.

  Kanske man också kan få till någon fuktion för benchmarking, t.ex mellan fraktleverantörer. Vi handlare kunde då med jämna mellanrum mata in antal skickade paket och antal som föranlett klagomål från slutkunden. Då skulle man kunna få en enkel jämförelse av kvaliteten på leverantörerna. Liknande kan säkert göras för betaltjänster, supporttjänster mm. Det måste bara vara enkelt att rapportera så att så många som möjligt gör det.

  #107105
  Dan
  Deltagare

  Nej jag vet att det inte är lätt men jag måste ranka systemen på något sätt. Alternativet är att ta betalt för att komma överst men det känns inte så seriöst ;)

  Så jag kommer göra en viktning som är helt offentlig och alla kan tycka till och komma med feedback på hur jag viktar sakerna. Kanske att man bygger viktningen baserat på folks sökningar i framtiden, men jag tar det ett steg i taget.

  Benchmarking är intressant men kräver väldigt mycket av medlemmarna som jag inte tror de orkar med. Kanske i framtiden dock. Har funderat på att fixa en offertfunktion där man skriver in sina volymer och liknande info som sedan går ut till en kontaktperson på varje fraktbolag. Frågan är om de är intresserade av det?

  #107117
  Dan
  Deltagare

  Jag har funderat lite över rankingen nu och kommer initialt inte ranka på någon viktning utan på antal faktorer som systemleverantören besvarat istället.

  Vad tror ni om det?

  #107118
  GregerA
  Deltagare

  Jo, det blir nog bra. Har man bara fått in grundinformationen så är det ju alltid lättare att göra förändringar o smärre tillägg senare.

  #107120
  Micke
  Deltagare

  En nybörjarguide / avdelning tror jag skulle uppskattas av många.
  Där man på ett pedagogiskt sätt går igenom olika ehandelssystem, marknadsföring, leveranshantering, orderhantering, betalningslösningar och likande, saker som vi gärna tar för givet men för en oinvigd kan det vara saker som är rena grekiskan.

  Kanske skulle kunna ta på mig att skriva ihop lite, om ni andra tror på idéen?

  Eller är det något annat ni skulle vilja se att det skrivs om så hojta gärna till.

  #107121
  Micke
  Deltagare

  “Whats hot” lista för varje månad. Där 5-10 ehandlare får berätta om vad dom har upplevt och tror om närmsta framtiden.

  #107123
  Fredrik.an
  Deltagare

  Jag gillar dina tankar och är övertygad om att det kommer bli bra, det känns som om det måste ske lite ändringar om sidan ska bli bra eller inte. Den tippar lite från att falla eller lyftas…

  #107175
  McTerry
  Deltagare

  Man kunde kanske lägga till en sida för bra böcker om att starta eget och som handlar om e-handel eller lagar och sånt. Då har jag några tips! :D

  Micke: jag tror på din idé.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.