Plus Forum E-handelsforumet Ehandelsnytt Ehandelsnytt #177 – E-handeln ökar på…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101511

    Här kan man diskutera veckans nyhetsbrev samt se katter i koppar.

    kitties-in-teamugs.jpg

    #173473
    FredrikGust
    Deltagare

    Att e-handeln ökar är helt tydligt. För att ta nästa språng måste nog leveranserna hem till folk lösas. Kul att det rör sig i olika lösningar hos flera logistikbolag. Det som möjligtvis är en risk är att de stora drakarna med förmånliga avtal gasar inom området och vi mindre då inte kan erbjuda samma bekvämlighet fram till dörren och att vi inte får del i det språnget.

    Apropå ökningar tycker jag att det är väldigt få näthandlare som går samman för att bättre kunna gasa. Väntar bara på att se konceptet med kedjor som står för den centrala infrastrukturen och har enskilda handlare som har varsin nisch där man optimerat för att vara duktig på att sälja och inte var och en måste bygga organisation för sådant som kan göras centralt. I stället sliter många med trappstegseffekter att man måste öka jättemycket för att ta in mer folk och därmed gasa mer. Vi har ju några stora som har flera butiker under gemensam koncern, men jag tänker på dessa som omsätter kanske 5-30M där man inom butikshandeln tillämpar konceptet mycket mer.

    #173515

    En svag trend med olika “E-handel Groups” ser vi väl dock.

    Men även CDON Group var länge dåliga på att samordna sina verksamheter. Kanske så även idag? Men nu har de ju i alla fall skapat en övergripande organisation för logistiken.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.