Emballage & frakttjänst?

Plus Forum E-handelsforumet Logistik Emballage & frakttjänst?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #105304
  Flott
  Deltagare

  Jag ska starta en liten webbshop där jag ska sälja livsmedel (fett) i glasburkar. Burken är ca 10×10 cm och väger ca 550g.
  Jag gissar att jag kommer skicka 10-30 paket i veckan.
  Den typiska kunden kommer nog att beställa 2-4 burkar åt gången.
  Jag tänker att jag behöver rulla in varje burk i wellpapp och sedan fylla ut kartongen med knycklat kraftpapper.

  Vad har ni för tips på frakttjänst samt emballage?

  #186921
  Deris
  Deltagare

  Jag skulle föreslå DHL Servicepoint som ett fraktalternativ. Rimliga priser samt att upphämtning alltid ingår oavsett volymer.

  Angående emballage så bör ju vanliga lådor i well passa bra. När du skickar med de flesta speditörer där ute så faktureras du efter fraktdragande vikt (vilket handlar om storlek på paketet och inte vikt) vilket gör att du hela tiden vill välja ett emballage som har så liten volym som bara möjligt.

  #186934
  Flott
  Deltagare

  Tack för svar. Jag har tittat på DHL tidigare då de verkar vara ett bra alternativ gällande t.ex upphämtning, som du säger.

  Det jag funderar på är om man ska bli medlem på en sådan där sida där man, om jag förstått det rätt, betalar en medlemsavgift och att de sedan hjälper en att förhandla med t.ex DHL. Vet du något som sådant?
  Syftar på t.ex “boalgsdealen” och liknande.

  #186935
  Stefan72
  Deltagare

  Det du tänker på är väl de sammanslutningar som finns. Där har de färdiga avtal så går man med i nåt sånt så får man väldigt bra priser jämfört med att ha eget avtal. Särskilt om man inte har nå volymer att förhandla med……..man ska troligen skicka tusentals paket i veckan för att komma ner i likartade priser.
  Själv har jag fraktnätverket. De har en engångssumma bara så är man med forever. Men de har å andra sidan enbart frakt. Andra erbjuder andra rabatter men då är det oftast en månadskostnad.

  #186946
  FlowerBox
  Deltagare

  Jag började 2017 med noll information om frakter och hur det fungerade.
  Är man lite och nystartad, får man ta det som finns. Jag började som dom flesta med posten, senare DHL service point. Dyrt beroende på vart du skickar.
  Tror dom fortfarande kör postnummer baserat och Zon indelning.
  Tröttnade på alla dessa extra tillägg.
  Bytte för ett år sedan till Transportdeal.se. Där all är inkluderat.
  Ett pris för hela Sverige.

  #186948
  joandavis
  Deltagare

  Legitimate creative assignment writing service has become very popular among students seeking Custom Creative Writing Services and creative research paper writing services.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.