Plus Forum Övrigt Off-topic En trött jobbsökare!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #102765
  bluie
  Deltagare

  Hej alla glada och fantastiska människor!
  Jag är en bland många jobbsökare, men även en av dem som börjat tröttna på allt sökandet.
  Är inskriven på Arbetsförmedlingen som alla andra men får ingen vidare hjälp på vägen då jag är så kallad “högutbildad”
  Då jag är sjukskriven till 50% och varit arbetslös i mer än 3 månader har jag nästan hamnat i depression.
  Yes, inget jobb = inget att göra då man ej har någon inkomst, ingen ekonomi leder till att man inte kan göra något utöver att söka jobb.

  Jag har försökt att få arbetsförmedlingen att gå med på att låta mig arbetsträna så att jag kan få chansen att komma ut i arbetslivet igen samt få någon slant för det jag gör men fått ett rakt nej.

  Att söka jobb som inte leder någon vart gör så att allt börjar känns lite surt, har slutat träffa vänner för att jag tycker att det är jobbigt…

  Skriver här ihop om att någon kan ge mig tips eller rakt sagt en chans! ett jobb, så att jag kan börja stå på mina egna ben igen och komma ur den onda cirkeln jag lever i just nu.

  Tack för all tid ni lagt ner för att läsa detta och jag hoppas att ni är villiga att hjälpa mig på vägen, att hjälpa någon i nöd är inte alltid så lätt men att kunna göra det kan även hjälpa än själv

  #178661
  FredrikGust
  Deltagare

  Kan du dela med dig av vart i landet du befinner dig och vilken typ av arbete som är det du skulle passa bäst för så kanske vi kan hjälpa dig lite bättre?

  Tror att många som sitter och läser här på forumet haft erfarenheter kring att samla ihop den där extra kraften för att ta sig upp på benen igen när allt inte gått riktigt som man planerat. Allt har känns som ett enda mörker bortsett från den enda lilla ljuset som man kan sikta mot för att med fullt fokus komma tillbaka igen som en ny människa med nytt hopp och energin att åter förändra världen.

  #178667
  Bloggagenturen
  Deltagare

  Du kanske kan höra av dig direkt till arbetsgivare och fråga om de behöver någon praktikant i sommar, och strunta i arbetsförmedlingen? Eftersom det inte är betalt jobb borde det väl gå under fritid och därigenom borde du få behålla a-kassan?

  #178684
  bigfish
  Deltagare

  Hej Bluie,
  Hang in there! Jag känner så väl igen min själv I det du skriver och Preciss som FredrikGust skrev så tror jag att många här har haft den erfarenheten.

  Vad jag vet så borde du få pengar från försäkringskassan om du är sjukskriven och arbetstränar.

  Jag tror också på att du bör vända dig till arbetsgivare direkt och fråga om de behöver någon som arbetstränar hos dem. Det är en väldigt stor säljpoäng, företaget får ”gratis” och bra arbetskraft men så får du också ”kravlösa” uppgifter.

  Och det är det, som jag förstår det, är varför du skriver på det här forumet.
  Du söker ett företag som du kan arbetsträna/ praktisera/ jobba för?

  Jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa dig men tyvärr har jag själv inte möjligheten att ta in dig, men kanske finns det någon annan på det här forumet som kan?
  Kanske finns det något företag här som du kan packa ordrar för tex.

  #178692
  papperskonst
  Deltagare

  Hej Bluie!
  Jag känner verkligen igen mig då jag läser ditt inlägg, jag är typ i samma sits som du och det lustiga av allt så tycker även folk som känner mig att ditt inlägg lika gärna skulle kunna vara skrivet av mig då dem läst det.
  Så vi kanske är rätt lika på något sätt :)
  Tänkte bara höra vad för slags jobb du söker, själv letar jag efter något enklare kontorsjobb som receptionist/kontorsassistent eller butiksbiträde

  Hur som helst hoppas vi båda lyckas hitta något, lycka till med allt!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.