Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem endast kortbetalning?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94449
    Caroline
    Deltagare

    Hej på er!

    Jag håller på att starta e-butik och kommer att sälja handväskor och smycken…
    Har nu kommit till val av betalsätt och kan väl inte påstå att det är det roligaste val jag gjort i mitt liv.. Men nu har jag i alla fall bestämt mig för att använda PayPal som kortbetalning i början. Det känns bra eftersom man bara behöver betala per transaktion och ingen månadsavgift. Det är ju så himla svårt att veta hur mycket kunder man kommer få!

    Men nu är jag i valet och kvalet hur jag ska göra med fakturabetalningen..
    i min butik (e-butik.se) kan man bara använda sig av Klarna och jag tycker att det verkar bli väldigt dyrt när man är nystartad och inte har en aning om kundtillströmning och vilka betalningsalternativ de väljer.

    Har ni någon känsla av hur många som egentligen vill betala med faktura? Jag riktar mig ju främst till kvinnor i åldrarna 25-45 år. Det som jag ser som en fördel med Klarna är kontoalternativet med avbetalning för kunden (mina produkter ligger i prisklasserna mellan 300 och upp till 3-4000 kr).

    Är det någon idé att försöka sig på att skriva fakturorna själv eller är det bara besvärligt? (Jag är ingen större älskare av bokföring och fakturahantering;)…)

    Kan man helt enkelt nöja sig med att bara erbjuda kortbetalning i början, eller förlorar man jättemycket kunder då?? (Det känns som om yngre tjejer inte direkt vill betala med faktura eller har jag fel??):confused:

    Hoppas ni kan hjälpa mig med tips och råd!

    /Caroline

    #110363
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag tror du ska tänka om, jag är en yngre tjej, handlar MYCKET på nätet, och nya butiker handlar jag alltid med faktura i, så visst vill unga tjejer ha faktura.
    Men jag kanske inte räknas som ung längre, fyller ju snart 36

    #110365
    Dan
    Deltagare

    Faktura snittar nog minst 30-40% i Sverige nu som betalalternativ. Hos mig är det runt 50% minst.

    Sen om det är värt det vet jag inte. Om du hade haft en 50/50-fördelning mellan kort och faktura om du hade haft fakturabetalning innebär det inte att du tappar 50% av försäljningen om du inte erbjuder faktura. Du kommer tappa, men realistiskt kanske du förlorar 30-40% av de som hade velat betala med faktura. Vilket ger ett totalt tapp på under 25%.

    Dock är detta bara hypotetiska siffror, men du kan helt klart starta utan även om du bör planera för du ska kunna erbjuda det i framtiden.

    Kalkylen ovan kan också hjälpa dig att räkna ut hur mycket du behöver omsätta för att kunna ta kostnaden för fakturering utan att förlora för mycket.

    #110366
    Caroline
    Deltagare

    Ja, då är det möjligt att jag får tänka om :)

    Kanske ska man tänka så här istället?:
    Om jag väljer att använda mig av Klarna så får jag kämpa ännu mer och vara ännu mer engagerad för att få jättejättemånga kunder, för det är ju självklart det man vill, istället för att sitta och sucka när man får in en beställning med fakturabetalning- bara för att man kanske inte har tid/ork/lust att jobba med faktureringen…det ska ju vara roligt att sälja liksom :rolleyes:

    Tack för era tankar och tips!:)

    #110368
    Jimmys
    Deltagare

    I vår shop mot killar är köpen ca: 70% med kort och 30% mot faktura och i vår shop mot tjejer är förhållandet tvärt om, dvs ca: 70% mot faktura och 30% kortköp. Så faktura är nog bra för dig att erbjuda. Det betalsättet som kostar en mest är nog Postförskott…

    #110369
    sailorcap
    Deltagare

    Du kan ju köra faktura i egen regi också. Använd dig av kreditupplysningar från något företag. T.ex. från Creditsafe (kostar 7kr per upplysning). Du kan även täcka de kostnader som uppstår genom fakturaavgift till dina kunder (vilket är en kutym inom e-handel)

    #110370
    Caroline
    Deltagare

    Hmmm.. ja jag har ju tänkt mig att isf ta ut en fakturaavgift… men hur hög kan den vara då :confused: ??
    Man vet ju själv att man blir lite trött när man vill betala med faktura och den är ligger på 49 spänn liksom..

    #110373
    Dan
    Deltagare

    skulle inte köra den högre än 29kr. 19-29kr är standard.

    #110541

    Vi har kört faktura i egen regi och det har fungerat sådär. Dels så finns det ingen funktion i Textalk (vi har butiken där) så att man kan plocka ut en faktura direkt ur adminläget vilket borde vara en enkel funktion att få till då tom Tradera har den funktionen…

    Sen har vi det här med kreditupplysning, vi tar alltid kreditupplysning på fakturahandlare men det finns folk som trots 0 anmärkningar ändå inte betalar. Här tror jag vi ehandlare har oss själva att skylla genom att vi kanske inte anmäler dessa oseriösa köpare till Kronofogden pga kostnaden för att göra detta.

    Vi kommer hoppa på Klarna tåget nu då vi tröttnat dels på att hantera faktureringen själva men framförallt på att vi blir lurade ibland.

    #110612
    Magnus
    Deltagare

    När man startar en ny e-butik så gäller det att hålla i pengarna.
    Då är Klarnas fasta avgifter inte bra.
    Jag rekommendera förskottsbetalning bankgiro, Payson & Postförskott.
    För varje ny betalningssätt man erbjuder så ökar omsättningen något, gissar på 5-15%.
    Det gäller att ha en omsättning först så att man har något att öka ifrån.
    Det tar tid att få trafik till e-butiken så börja med billiga alternativ och utöka sedan med fler betalningssätt när du har trafik efter ett halvår typ.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.