Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Engelskt AB (Ltd-bolag) SUF

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #95009
  Qantari
  Deltagare

  Hej!

  Någon som har erfarenhet av Engelskt AB (Ltd-bolag) SUF bolag.

  Hur har ni blivit bemötta hos leverantörer, myndigheter, kunder?

  /Patrick

  #114967
  Parvelito
  Deltagare

  Normalt är det svårt att få ens de banalaste krediterna beviljade, Skatteverket brukar gilla att kolla en extra gång på de där bolagen och de kunder som är misstänksamma och kollar bolaget de skall handla av blir inte lugnade av att det är en filial till ett engelsk Ltd.

  Eftersom man nu sänkt kravet på aktiekapital till 50kkr samt från 1/11 tar bort revisorstvånget har jag svårt att se någon som helst nytta med att starta i England. Det är ju inte heller precis gratis, och orsakar en del problem med verksamheten i Sverige.

  #114968
  Qantari
  Deltagare

  Jo jag har hört och set att många leverantörer har speciella regler för SUF bolag, många levererar inget mot faktura etc.

  Jo sänkning av aktiekapitalet och borttagandet av revisorstvång gör det lite enklare att starta ett svenskt aktiebolag. Om man sedan har saker att stoppa in i bolaget (dator, varulager, möbler, etc etc) kan man starta svenska aktiebolag utan en enda krona i kapital.

  Om man har välbesökta domäner kan man to.m plocka in dom som värde vid apportbildning.

  Själv har jag kört enskild firma, men tror det är dags med aktiebolag.

  /Patrick

  #114982
  Ekorren
  Deltagare

  Hur funkar det vid ett eventuellt låntagande på bank? Kan tänka mig att banken kommer kolla mycket noga och ha mer strikta regler om att låna ut pengar till ett sådant bolag.

  #114991
  Parvelito
  Deltagare

  Personlig borgen och en välskött privatekonomi är väl vad som gäller, som vanligt…

  #115082

  Beror på situation, men oftast är Komanditbolag bäst. Enkelt och har normalt de fördelar man behöver.

  Gällande lån så brukar det inte spela någon större roll, eftersom banken vill ha liknande total säkerhet oberoende av företagsform.

  #115093
  Qantari
  Deltagare

  Även nystartade Svenska AB´s kan ha problem med att få lån. Men det e bara å köra på ett år eller liknande så man kan visa papper på hur företaget går. Om allt e OK så är det betydligt enklare att få lån då.

  /Patrick

  #115136
  fotofyndet
  Deltagare

  Det beror väl lite på summan på lånet, men jag tror i allmänhet att välskött privatekonomi och god personlig kontakt med banken är viktigare än företagsformen.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.