Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Enklaste bokföringen? Zervant?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98515
    Ggaiv
    Deltagare

    Trots att jag ser mig själv som en intelligent människa och läst lite ekonomi på högskolenivå har jag supersvårt för bokföringen. Det är dags att göra min första momsrapport nästa månad och jag måste ha koll på det för mitt nystartade företag tills dess.

    Jag har provat med testversioner av både Fortnox och E-conomic men inte blivit mycket klokare tyvärr på hur jag ska arbeta med dem. (trots alla dess manualer).
    Så har jag hittat zervant.com som verkar busenkel, är den kanske till och med för enkel? Någon som har erfarenhet av dem?

    Övriga tips eller en superenkel steg-för-steg guide att “nu trycker du där” hur man ska göra sin bokföring skulle uppskattas. Helst ett program som fungerar för bokföring i Finland..

    #149344
    karlin
    Deltagare

    Bokföringen är inget att stressa upp sig över. Gå en kurs hos Almi eller liknande. Det är jobbigt första månaden, man lär sig det snabbt.

    #149406
    Fruktsam
    Deltagare

    Zervant är säkert jättebra för enmansföretagaren som mest ska fakturera timmar. Men för mig har det gått bort för att det är för begränsande.
    Det gör inget att ett program är enkelt att använda så länge det går att göra lite mer avancerade saker i det när man väl behöver det.

    Jag har utvärderat bokföringsprogram många gånger, och för mina behov så har iOrdning alltid vunnit pga att det är så busenkelt att jobba med, men samtidigt ger flexibilitet. Nu finns det dock bara till Mac så det kanske inte är något alternativ för dig.

    Lite att överväga är också om du kommer behöva ha koppling till din webshop eller till din bank. För vissa är det inte relevant, för andra spar det massor med tid.
    Det är ju lämpligt att skaffa ett system som du kan växa i, utan att det är för överväldigande.

    Hur som helst. En helt ovärderlig sida när det gäller bokföring är Bokföringstips, bokföring, tips för bokföring
    Ger väldigt bra förklaringar på de flesta fall som kan uppstå i bokföringen. Verkligen guld värd.

    #149501
    Zervant
    Medlem

    Hej,

    Trevligt att höra att Zervant verkar enkelt. Det har alltid varit vår målsättning att göra programmet så lätt som möjligt att använda men ändå tillräckligt flexibelt för att sköta ekonomin och bokföringen för små företag som t.ex. enskild firma.

    Ifall ni har prövat på Zervant och stött på brister eller begränsningar i programmets funktionalitet så lyssnar vi mycket gärna på era förslag till förbättringar. Vi utvecklar ständigt programmet och inget är mera värdefullt för oss än feedback av våra användare.

    Tack på förhand!

    Med vänlig hälsning,
    Mattias / Zervant

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.