Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Erbjuda present kort?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93854
    niclask
    Deltagare

    Undrar över at erbjuda denna tjänst på webbplatsen. Men är in det inte mycket adminitrativt arbete i det? Hålla reda på rabattkoder vilka som inte gäller längre och annat?

    Finns det något vettigt system för det?

    / Niclas

    #105747
    polsen
    Deltagare

    Många färdiga system (jetshop, textalk m.fl) har funktionen med rabattkoder där man kan välja engångskoder, så behöver du nte hålla reda på vilka som gäller och inte gäller. Själv säljer jag inte så värst många. Jag brukar skicka mina presentkort som pdf:er så slipper man en hel del arbete.

    #105763
    niclask
    Deltagare

    Kankse inte behöver vara så krångligt som jag tänkte.

    / Niclas

    #105817
    Molly
    Deltagare

    Hej! Jag funderar också på presentkort. Hur löser man det rent konkret? Man vill ju först ha betalt innan presentkortet kan skickas ut eller laddas ned. Någon som har provat detta? Hur har ni gjort?

    #105818
    Dan
    Deltagare

    Jag låter mina kunder lägga presentkortet i kundvagnen precis som vilken vara som helst. Sedan betalar dem det och jag skickar hem ett fint litet kort. Dock säljer jag inte så många och det är drygt att administrera för jag har inte kodat det färdigt fullt ut så jag kan inte hantera delanvändning av presentkort och liknande automatiskt.

    Så, personligen vet jag inte om det är värt det. Nästan så jag skulle avaktivera det faktiskt. Har väl sålt 4 stycken sedan start av totalt 6000 ordrar eller något.

    #105833
    niclask
    Deltagare

    Jasså så pass…anledning jag spånar på det är ju för att 30-40% endast använder det rent statistiskt. Ja menar det är pengar rakt ner i ficka :). Kan vara värt att lansera 2-3 månader före jul.

    / Niclas

    #105834
    Mattias
    Deltagare

    Vi har implementerat en rätt flexibel lösning för köp av presentkort på stadium.se, där kan man få det skickat till sig som fysiskt kort, på e-mail eller sms. Kontakta mig om du vill ha mer detaljer om hur vi gjorde!

    #105840
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Det är en bra idé med presentkort. Jag gör som Dan att jag säljer det som vilken vara som helst och så skickar jag ett kort…..
    Men har sålt 2 kort enbart på de fyra år jag haft det i butiken, så det är inte speciellt populärt för oss i alla fall.

    #105845
    niclask
    Deltagare

    Jag tror mycket vad man säljer för produkt, så jag tror defenetivt det är något för mig inom inom lyx segmentet.

    #105846
    Parvelito
    Deltagare

    Jag skulle vilja se presentkort som var giltiga i många butiker. Tänk att få ett presentkort och en lista på flera hundra webbutiker där det gäller. Något för de större E-handelsplattformarna och betalningsförmedlarna att fundera över.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.