Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Erbjudande om internationella investerningar (Bluff?)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101301
    Elversson
    Deltagare

    I december ringde en kvinna från Sri Lanka som utförde någon kundundersökning där hon ställde en del frågor om jag brukar investera utomlands, hur mycket jag skulle kunna tänka mig investera om jag gjorde det, vilken verksamhet jag bedrev osv. osv. Svarade på frågorna och började fundera efteråt ifall det var dumt? Visst jag kanske är lite paranoid men man har ju hört skräckhistorier om folk som blivit blåsta på dom mest otroliga sätten.

    Tiden gick och det hände inget mer så jag hade väl nästan helt glömt bort det fram tills idag då det ringde en brittisk kille och berättade att dom kontaktat mig i december angående detta och nu ville han ställa liknande frågor osv. Jag var väldigt reserverad och hade inte tid att svara så jag tänkte aldrig på att ta något företagsnamn (båda samtalen kommer från skyddade nr). Han påstod att han inte ville sälja något men pratade ändå om investeringar mm. precis som kvinnan från Sri Lanka. Jag svarade inte på några frågor och han förstod att det vad måndag morgon, stressigt och att jag verkade på dåligt humör så han tyckte att jag skulle ta en kopp kaffe och bli lite gladare så skulle han återkomma under mitten av veckan.

    Min fråga är då ifall någon här inne har hört eller blivit uppringd av dessa? Jag bedriver ju enbart en webbshop så jag tänkte att dom kanske har kontaktat andra i branschen. Är det några man borde passa sig för?

    Vid senaste tillfället läste jag på lite om hur man kunde göra om man blev blåst men som det verkade så var det lättare att bestrida bluff-fakturor och liknande från utländska företag än när det var svenska företag. Är jag rätt ute då?

    Tacksam för svar!

    #172699
    Parvelito
    Deltagare

    De försöker helt enkelt kartlägga vilka som kan tänkas vara beredda att satsa pengar på apelsinjuicebörsen i Amsterdam, hemliga fondkonton i Schweiz, ett upplägg med offshorebolag i Västindien etc. Allt i syfte att en dag blåsa dig på allt du slänger i gapet på dem.

    Många bluffar börjar flera år innan de sätts i verket för att bygga upp förtroende. För visst är det väl så att om du pratat finansiella placeringar med någon en gång i kvartalet under tre år så litar du på dem sedan? Vem skulle kunna ringa i flera år om de hade oärliga avsikter. När de verkligen berättar om en intressant placering för dig, baserat på vad du har berättat i intervjuerna, så är risken stor att du nappar.

    Det finns all anledning i världen att, trots att de är artiga och korrekta, förklara att du är pank som en kyrkråtta och sedan lägga på.

    Jag vet en man som förlorade runt 10 miljoner på det där. Han trodde han hade investerat pengarna i ett Schweiziskt livförsäkringsbolag, en bit bort från svenska myndigheters kontroll. Han fick till och med kontoutdrag per mail varje månad och ett par gånger om året hörde de av sig och frågade om allt var OK. Han rekommenderade dem varmt till andra affärskollegor. Efter c:a tre år dök det där bolaget upp på finansinspektionens varningslista, och sedan dess har han inte fått tag på någon där. Enligt myndigheter i Schweiz och den svenska finanspolisen har det där bolaget aldrig existerat. Hade mådde inte särskilt bra av det…

    #172700
    Mr Jonas
    Deltagare

    Långsiktig bluff

    Bluffarna har insett att det inte går med ett mail som lovar guld och gröna skogar.

    Istället så satsar dom på att bygga upp ett förtroende på långsikt dvs med samtal utan försäljning för att du skall ta ner “garden”.
    När “garden” är nere så kommer erbjudandet som du “går på”.

    Vet att detta har diskuterats inom FR (Företagarnas Riksorg.)
    Rådet är att avbryta samtalet så fort som möjligt.
    (Ett tips var att använda – Jag kan inte höra vad du säger – Hallå, Hallå, så tröttnar dom förhoppningsvis). :D

    Mvh
    Mr Jonas

    #172701
    Elversson
    Deltagare

    Okej, då var jag inte helt fel ute då!

    Kan säga att det blev ett minst sagt knepigt samtal då jag bestämde mig för att inte svara “Ja” på nån fråga när jag fattade att det var samma gäng. Han måste trott att jag var urdålig på engelska med tanke på att jag stakade mig och tvekade vid varje svar :) Men då vet jag hur jag ska tackla dom framöver, tack så mycket!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.