Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Erfarenheter av Got2Get eller Tradera som företagare?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98085
    DollybirdRetro
    Deltagare

    Hej!

    har precis startat upp min e-butik som säljer retroföremål, alltså ett ganska så nischat företag. Kunder från utlandet hittar till min butik utan problem. men svenska köpare har det varit dåligt med.

    Min butik har bara varit öppen i två veckor, men jag har ändå marknadsfört mitt företag i mer än 6 månader genom min blogg (som har runt 3500 läsare i månaden) innan butiken öppnade.

    Är det någon här som har erfarenhet av Got2Get eller tradera företagskonto som marknadsförings kanal? Får man igen månadskostnaden genom att man ökar antalet besökare som hittar till ens sida?

    Det känns dyrt med 500 kronor i månaden för ett nystartat litet företag som jag har. Kan det vara värt det?

    Även Blocket finns ju, någon med erfarenhet av det?

    Någon som har andra tips på marknadsförings kanaler? Facebook,Twitter och blogg har jag redan. Och hamnar ändå relativt högt i Googles sökresultat.

    Alla tips mottages med stor tacksamhet!

    Mvh

    Linda
    Retrobutik vintagebutik online

    #144860
    danielandersson
    Deltagare

    Vet inget om Got2Get, men ett tips vore att köra butiken i HTML och inte Flash, på så sätt kan du få in folk som söker efter t ex “Ishink i blått glas”.

    #144865
    DollybirdRetro
    Deltagare

    Hej!

    Tack för tipset, ja jag har stått inför många val när jag skulle bygga upp min hemsida . Jag ville verkligen kunna bygga upp sidan själv i ett enkelt program där jag hade stora valfriheter när det kommer till design. Fastnade för http://www.moonfruit.com, en amerikansk sida med stor designfrihet. Men som sagt den är i flash vilket kanske inte är ypperligt i många lägen. Egentligen vet jag inte vad flash medför i marknadsföringssyften/e-handles syften, har haft lite problem med att sidan inte visas riktigt i olika webbläsare eller på äldre datorer som inte har uppdaterade flashinställningar.

    Kanske jag borde satsa på en mer traditionell butikslösning ändå? Eller vad tror du?
    Men dom är ju så trista och tråkiga med så få designalternativ, men användarvänlighet och sökmöjligheter kanske går före snygg design trots allt, det viktigaste är ju att få kunder som genomför köp.

    Har du fler tips?
    Jag tar väldigt gärna emot dom! :)

    #144867
    danielandersson
    Deltagare

    Många kommer säga att designen är überviktig, men jag är inte en av dem. Självklart är det trevligt med en schyst design, men är det inte viktigare att folk kan hitta till din sida?

    Flash gör det omöjligt för Google att indexera (eller ja, inte omöjligt, men den hittar t ex inte dina produkter i alla fall).

    Och Flash fungerar inte på iPhone och iPad, vilka fler och fler människor använder för surfande/shopping.

    #144868
    basse1985
    Deltagare

    Ja, för guds skull använd inte flash.

    Jag läste någonstans att google började indexera efter tiden folk är inne på din sida.

    Har du 100 besökare men som endast är inne på din sida i 10 sekunder så är det mindre värt än 100 besökare som är inne 10 minuter.

    På så sätt blir design/usability viktigare…och jag tror och hoppas det kommer att bli så mer i framtiden.

    #144869
    DollybirdRetro
    Deltagare

    Oj, är det så illa med Flash, det låter ju inte som en fullträff. Min sida och butik fungerar dock på min iPhone. Skumt. Grejen är att själv butiken ligger i ett annat program från e-handels leverantören wazala.com oxå dom i USA. Butiken är alltså en pop-up butik som man kan installera på sin hemsida, så som jag gjort på min flash sida. Men jag kanske borde tänka om? Oups! Här fick jag för att jag var för insyltad på den snygga designen. Fördelen med dom båda amerikanska leverantörerna är att det är mycket billigare än hos svenska, jag betalar bara 235 kronor i månaden (inklusive massor av valfria språk inställningar som tex japanska som jag måste ha) tillsammans för flashsidan samt butiken.

    Har ni några tips på e-butiker med stor valfrihet av design i sverige som är lätt att bestämma designen på själv. Inget html kodande bara. utan jag vill helst ha “drag and drop” design, tyvärr finns det inte mycket sånt i sverige. Men “drag and drop” tillverkning av hemsidor kanske bara är flash sidor?

    Humf. nu hamnade jag åter igen i valet och kvalet…

    #144873
    Magento
    Deltagare

    Det kan inte nog understrykas så jag fyller i, för guds skull använd inte flash…någonsin! :)

    #144876
    DollybirdRetro
    Deltagare

    Vad jag dock förstått så har google blivit mycket bättre på att indexera flash sidor, det står på många ställen att google nu indexerar även flash sidor. Jag kan nämligen utan problem söka efter fraser skrivna från min flash sida på google och min sida kommer då upp i sökreslutaten, även på en iPhone. Sidan kommer även upp bland topp fem på sökresultaten i google utan problem när jag söker efter relaterade ord.

    Eller menar ni att flash är odugligt i andra situationer än dessa, specificera gärna nackdelarna med flash mer ingående. Jag vill nämligen inte göra om hela jobbet med min sida i html om jag absolut inte måste ;)

    Kan man konvertera sidan till html annars? Det finns ju ett verktyg som heter Adobe Wallaby som konverteras flashsidor till html. Erfarenheter?

    Mvh

    Linda

    #144877
    danielandersson
    Deltagare

    När man söker efter “Ishink i blått glas” så kommer inte din sida upp, så vettefasen vad det är Google indexerar (och inte).

    Butiken kanske kör HTML när den upptäcker att det är iPhone/iPad?

    #144879
    DollybirdRetro
    Deltagare

    Ja det är en djungel, i webbutikdelen vet jag att man inte hittar på sökord, så där ska jag hitta en annan lösning framöver, men på själva flashsidan (startsidan) så hittar den fraserna och det är en ren flashsida, märkligt. Jag promoterar dock min butik främst genom min blogg då den alltid hamnar högt i google. Men men, butiksdelen måste bytas ut tyvärr. Om ändå dygnet hade 48 timmar!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.