Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Erfarenheter av Wikinggruppen?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95762
    Stampelstugan
    Deltagare

    Det här med e-handelsplattformar är verkligen en djungel! Jag har testat demobutiker från 5 olika leverantörer de senaste veckorna och inte blivit speciellt mycket klokare. Bra till ligger Wikinggruppen, nackdelen är eventuellt priset på 489:-/månad, men jag gillar deras adminstrationsdel, mycket enkel att förstå sig på. Min gissning är att jag till en början kommer sälja relativt få ordrar med relativt låga ordervärden (100-300 kr/order) så varje krona jag kan spara in i fasta kostnader är givetvis bra och då kanske 489:- är för mycket att lägga ut till en början?

    Ni som har (eller har haft) Wikinggruppen, vad har ni för erfarenheter? Good and bad? :rolleyes:

    Sedan undrar jag över det här med transaktionsavgifter? Har sett att flera hyrplattformar tar en viss procent av det jag säljer. Det här vill jag helst undvika, hur är det med Wikinggruppen, tar de en del av min försäljning? Jag hittar ingen information om det på hemsidan.

    Tacksam för era svar!

    #121039
    Parvelito
    Deltagare

    Mig veterligen tar Wiking inga procentuella avgifter, jag har kikat en del på dem eftersom de finns lokalt.

    Vad gäller priset så tror jag inte att det är så mycket att vara snål på. Om du sparar en timme eller två i månaden på att du tycker deras administrationsdel är enklare än andras, så har du igen de pengarna med råge. Även om du inte säljer mycket till en början så måste väl ambitionen vara att det skall bli mycket, och man vill inte hålla på och byta plattform från en billig men krånglig till en lite dyrare med enkel när man har mycket att göra.

    #121038
    Stampelstugan
    Deltagare

    Inte helt oväntat får jag bra svar från dig, Parvelito. Tack :)

    #121040
    Stampelstugan
    Deltagare

    Tog nyss en ny tur till deras hemsida och de verkar ha höjt priset (idag??) till 529:-/månad :(

    #121041
    Croona
    Deltagare

    Det var verkligen en djungel när vi också skulle välja leverantör. Vi valde tillslut Wikinggruppen (också för deras lätta admin), detta var 2008 och jag har inte ångrat mig en sekund. Snarare har jag tänkt flera gånger om vilken tur att vi valde Wikinggruppen, då de är trevliga och lätta att ha och göra med.

    #121056

    Har man tiden och intresset så är open source ett bra alternativ.

    Inga kostnader förutom webhotellet.

    Jag har lärt mig otroligt mycket och har anpassat vår butik precis som jag vill ha den. Enkelt admin tycker jag det är också.

    Dock så har vi runt 100 tillägg installerade vilket tar sin tid att få bra. Vill man få upp sin butik direkt så är det nog inget alternativ.

    Har inte texttalk ganska billiga lösningar?

    Måste tillägga att vi i början också tittade på hyrlösningar, då tyckte jag att det var dyrt med 500 i månaden. Men när allt kommer omkring är inte 500 så mycket, jämför med en butikslokal :)

    #121057
    Zabler
    Deltagare

    Jag tror det är viktigt att inse att man inte “skall” gå med vinst ifrån början.
    Oavsett om du lägger 500kr eller 5000kr i månaden på en hyrlösning så är detta faktiskt en ganska liten kostnad.

    Låt säga att du väljer en butik som kostar 2000kr i månaden, vad behöver du sälja för att få den att gå runt? för 4000kr kanske? Lägg till de rörliga kostnaderna som uppstår i och med denna försäljning så kanske du behöver kasta dit ytterligare 1000kr i försäljning.

    Det är sällan ett företag faller på den fasta kostnaden för ett webshopssystem, de gör de för att de inte har god kontroll på sina rörliga kostnader.

    Därför tycker jag ofta att “det är för dyrt med X kr för en webshop” blir ett bakvänt resonemang. Man kan ställa sig frågan om jag kan köpa från företag X för 500kr och företag Y för 1000 kr och företag Z för 2000kr, vilket är den bästa affären om man jämför funktionalitet, men att bara säga att företag Z som tar 2000kr är dyrt, det är inte hela sanningen.

    #125934
    Schade
    Deltagare

    Sorry om jag lyfter en gammal tråd, men jag har börjat titta på denna lösning och löser runt efter lite omdömmen. Är det ingen som har nåt negativt alls, då förutom tilläggen (men ingen shop passar som handsken direkt)

    #125935
    Jela
    Deltagare

    Har Wikinggruppen sedan en tid tillbaka och jag har bara positivt att säga om dem. Snabba o smidiga att ha att göra med.

    #125955
    Stampelstugan
    Deltagare

    Det blev Wikinggruppen till slut, jag testade många butiker men kände att jag direkt fastnade för Wikinggruppen. Har haft mycket (ENORMT mycket) e-kommunikation med framförallt Jonte och är supernöjd, jag får bra och snabba svar vilket känns tryggt inför framtiden.

    Innan jag gjorde mitt slutgiltiga val hörde jag mig runt bland e-handlare som har Wikinggruppen efter både negativa och positiva omdömen och jag kan säga att jag i princip bara fick positiva, en kund tyckte att det var lite tråkigt att man inte själv kan ändra så mycket designmässigt men det positiva övervägde det negativa för honom i alla fall. För mig är detta (än så länge) inte ett problem då jag ändå inte kan något om webdesign eller programmering så det överlämnar jag gladeligen till Wikinggruppen… :D

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.