Plus Forum E-handelsforumet Logistik Etikettskrivare för DHL frakt

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103554
    CoffeToledo
    Deltagare

    Hej!

    Det börjar närma sig en företagsstart och jag har troligtvis bestämt mig för att bli medlem på pluskontot samt använda mig utav DHL servicepoint. Nu är min fråga enkel. Vad behöver man göra när det kommer till att skriva ut fraktsedel? Vilken storlek? Hade tänkt mig köpa en billig brothers etikettskrivare till en början, tips på vilken?

    Samt, hur långt innan måste man boka upphämtning för att de skall komma? Innan kl 24 dagen innan? Innan kl 11 samma dag?

    Tack på förhand!

    #181610
    jonathanb
    Deltagare

    Zebra gk420d eller så kör du a4ark med frakt etiketter i en vanlig laserskrivare. Om du väljer etikettskrivare så måste den ta etiketter med minst 102mm bredd, därmed faller dem billiga brother och dymo skrivarna bort.

    #181616
    Samos
    Deltagare

    Har precis samma funderingar!
    Och jag har funderat om man ens behöver en etikettskrivare i början? Vissa av våra leverantörer skickar ofta en fraktsedel i a4 i plastkuvert och klistrar på paketet.

    Självklart ska man ha en etikettskrivare men jag tänkte just första månaderna när man har nog att tänka på.

    #181617
    C.Larsson
    Deltagare

    Det går jättebra att ha en vanlig skrivare i början och bara klippa ut Frakt sedlarna och tejpa fast på paketen.

    #181626
    CoffeToledo
    Deltagare

    Jo precis. Känns omständigt att klirsta ut dock. Vet att när jag skickat privat med schenker skriver man ut ett a4 papper så lägger dom in den i en mapp och klistrar på lådan. Man kan inte köpa sådana någonstans för DHL fraktsedlarna? Har en laserskrivare i svartvitt som funkar super så varför skaffa etikettskrivare till en början egentligen.

    #181627
    Stefan72
    Deltagare

    jag kör på A4 och viker ihop och tejpar bara. Visst finns det plastfickor att köpa i div storlekar men jag vet inte om det är varken billigare eller enklare än tejp……..

    #181628
    Yvonne
    Deltagare

    Det finns ark att köpa som man skriver ut på med sin laserskrivare tex: http://www.tonerlagret.se/Etiketter/Transportetiketter/Transportetiketter_for_laser__LPAR_A4_RPAR_
    Man kan behöva justera lite i inställningarna för utskriften i DHLs multishipping.
    Den tredelade fungerar till DHL
    Finns säkert på fler ställen att köpa.

    #181629
    CoffeToledo
    Deltagare

    @Yvonne 87157 wrote:

    Det finns ark att köpa som man skriver ut på med sin laserskrivare tex: —
    Man kan behöva justera lite i inställningarna för utskriften i DHLs multishipping.
    Den tredelade fungerar till DHL
    Finns säkert på fler ställen att köpa.

    Åh tack för tipset! Jag antar att man inte behöver skriva ut alla 3 etiketter samtidigt utan kan skriva ut 1 i tagen på samma ark via inställningar?

    #181632
    jonathanb
    Deltagare

    Om du bara skriver ut en etikett åt gången kan du vända på pappret i skrivaren och på så vis komma åt 2 av 3 etiketter per ark. När du skriver ut flera samtidigt så används alla etiketterna. Etiketterna är billiga och sparar mycket tid jämfört med att klippa och tejpa.

    #181636
    FredrikGust
    Deltagare

    Laserskrivare, skärmaskin och tre rader tejp tog vi oss fram på några tusen paket. Tar inte många sekunder och resultatet blir helt ok.

    Att köpa en Zebra som etikettskrivare är inte så dyrt egentligen, men så länge volymerna är små finns det ofta annat som är viktigare.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.