Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Få besökare till sidan

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97580
    kalsonger
    Deltagare

    Har hållit på ca 1/2 år för att få besökare till min sida men det går segt. Har inte lagt ut något speciell stora pengar. Har haft en butik på Blocket men det kosta för mycket tyckte jag. Har kört annonser på Facebook, också dyrt kändes det som. Använder mig av Adword och har även kommit högt upp på några bra sökord. Fast det ger ändå inte så mycket besökare som jag trott. Ska prova Blogvertiser nu också få se om det kan ge något.
    Hur gör ni andra för att få till sig besökare, vart tycker ni det är bäst att synas för att få till sig mycket besökare. Även hur mycket ska man vara beredd att betala för detta.

    #138559
    Parvelito
    Deltagare

    Vad man skall betala beror ju på kvaliteten på de besökare man får. Är det 0,3% som konverterar till en order är den trafiken inte värd så mycket för dig, är det 3% är den värd 10ggr mer.

    Bloggar tror jag är en bra väg att gå för dig, och jag skulle kanske kika lite på att köra en del på Tradera också för att få lite exponering med ditt namn.

    #138561
    kalsonger
    Deltagare

    Hur når man ut till bloggar på bästa sätt, hur mycket ska man betala. Är det per antal besökare de har. Kan man hitta bloggar någonstans som kan vara bra för sin bransch. kan Blogvertiser vara ett bra sätt.

    #138565
    Parvelito
    Deltagare

    Blogvertizer är en bra indikator på vad bloggar kan kosta när allt är vitt. En del bloggare brukar föredra att skriva om produktprover, eller så har de det magiska Paypal istället för F-skattsedel och liknande, och då torde taxorna väsentligt understiga vad man kan se på Blogvertizer.

    Fundera lite över målgrupp, jag fick i din butik ingen aha-upplevelse av vem eller vilka som är din målgrupp. Det tror jag är viktigt när man skall sälja mode på nätet, att man kan identifiera sig med plaggen och butiken man handlar av. Då blir det också lättare att välja rätt bloggare som ingår i din målgrupp och som troligen har rätt sorts läsare.

    #138574
    kalsonger
    Deltagare

    Vet inte om det är en dum fråga men vad menar du när du skriver vad bloggar kan kosta när allt är vitt. Okej har aldrig tänkt på det med en viss målgrupp har bara lagt in det som jag tror på att jag kan sälja där. Har tänkt att det har varit bra att ha ett brett sortiment. Som min kundgrupp ser ut nu så är det killar och tjejer, det allt mellan 20 till 65 år som handlar. Tycker handeln är jämnt fördelat i mellan dessa grupper. Fast det är jätte bra att höra vad du tycker har aldrig tänkt på det viset. Fast jag tycker det är bra att vara bred när man säljer strumpor. Eller menar du att man ska ta bort en del av sortimentet ex jackor, byxor mm.

    #138578
    Parvelito
    Deltagare

    Blogvertizer ser till att betala in alla skatter, ger dig ett kvitto av bokföra etc. Vi kan väl för enkelhetens skull säga att alla bloggare inte riktigt jobbar så…

    Vad gäller målgrupper så tror jag att du skulle vinna lite på att ha bilder på de människor som är din målgrupp. Något att identifiera sig med. Få en upplevelse om att “han är ju rätt så lik min morfar, och hon där ser ju ut som hon som jobbade på macken”. Även om det är svårt att få modeller så kan man ju kanske ha lite bilder på människor i huvudet, eller kanske någon som presenterar varje kategori. Ta en vanlig Elloskatalog eller liknande och tänk dig den med bilder som aldrig visar någons ansikte. Så ser din shop ut, och det tror jag gör det svårt att känna samhörighet med kläderna.

    Jag tycker inte du skall minska sortimentet, snarare öka det eftersom vissa kategorier är väldigt tomma.

    #139647
    dwmedia
    Deltagare

    Du får automatiskt mer besökare om du jobbar med SEO och se till att sidorna rankas bra i sökmotorer på dina mest viktigaste sökord.

    #140222
    kalsonger
    Deltagare

    Jag har jobbat mycket med seo fast kan göra mycket mer. Har hamnat bra till på några bra sökord. Fast det har inte kommit så många besökare från dem som jag hade hoppats. Det är bara att jobba på kan jag tänka mig och försöka komma ännu bättre till.

    #140231
    DavidWigg
    Deltagare

    Man ska tänka på att det kan ta tid med seo, man får tänkta långsiktigt. Och om man får topplaceringar så måste man fortsätta att jobba på dem, det svåra är nog att hålla sig kvar än att komma upp.

    #140611
    Mediastrategi
    Deltagare

    Ett tips kan vara att utöka produktsortimentet med lite roligare eller exklusivare produkter. Och gör det enklare att dela produkterna på Facebook och Pinterest. Folk bloggar och delar gärna kul och snygga saker, och då kan du börja få naturliga länkar.

    Ta en titt här för att få lite idéer: E-commerce link building with product pages on steroids! Edgy SEO

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.