Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Fakturaavgift

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97616
    Kalenderkungen
    Deltagare

    Hej.

    Sitter och funderar på att införa en fakturaavgift då mitt avtal för kreditupplysningar har gått ut och dom ville höja från 6000:-/år till 20 000:-/år för fria anmärkningskontroller. Jag säljer relativt billiga saker och har inte haft någon fakturaavgift då det har känts som att det skulle dra upp totalsumman lite för mycket. Det är framförallt i de fall som bara köper t ex en kalender för ca 100:- sen tillkommer frakt med 39:- och sen då även fakturaavgift.

    Jag har kortbetalning genom auriga och direktbetalning genom payson som andra betalningsalternativ. Idag är faktura dominerande betalningsalternativ 71% väljer faktura. Mitt snittköp ligger på ca 320:-

    Vad tar ni andra som kör fakturering i egen regi? Är det så att kunderna är så pass vana att faktura kostar extra så att jag inte borde oroa mig för att införa detta?

    Mvh
    Fredrik – Kalenderkungen – Allt inom Filofax och Kalendrar

    #138878
    fotofyndet
    Deltagare

    Vi kör 29:- i avgift och det funkar bra. Däremot är vi ganska generösa med att avstå avgiften till återkommande kunder som ringer, kunder som haft problem med andra betalsätt osv. Vissa medlemmar här har tagit bort fakturaavgiften och upplevt ökad konverteringsgrad, men det enda sättet att ta reda på vad dina kunder tycker är att prova. Alternativet är ju att höja priset på produkterna så att du räknar hem höjningen den vägen.

    #138881
    Parvelito
    Deltagare

    Jag tror en avgift på 19 eller 29kr är helt OK. Vad du däremot skall tänka på är att antalet som väljer faktura kan sjunka ordentligt, och då blir ett avtal med obegränsat antal kreditupplysningar i alla fall väldigt dyrt.

    #138883
    Kalenderkungen
    Deltagare

    Tack för era synpunkter. Tar ni även fakturaavgift till företag? Jag har kollat med några olika leverantörer av anmärkningskontroller och dom är ganska så dyra per styck. Skulle fakturor rasa med hälften skulle jag betala ca 10:-/kontroll vilket är dyrt men jag vet å andra sidan vad jag får betala. Är det nån som har haft fri faktura och sen infört fakturaavgift som kan berätta hur det förändrade sig mellan betalningsalternativen för dom?

    #138884
    Parvelito
    Deltagare

    Jag tar även fakturaavgift till företag.

    Jag har experimenterat lite med och min erfarenhet är att för privatpersoner så halveras andelen fakturor när man har en avgift.

    #138928
    Lufox
    Deltagare

    Om du ändå bjuder på paysons avgift så tycker jag att du kan fortsätta bjuda på fakturaavgiften om snittköp bara ligger på 320kr

    #138931
    Parvelito
    Deltagare

    @Lufox 37554 wrote:

    Om du ändå bjuder på paysons avgift så tycker jag att du kan fortsätta bjuda på fakturaavgiften om snittköp bara ligger på 320kr

    Jag är en sådan som tycker att fakturaavgiften utöver en kreditkontroll skall täcka risken, kapitalkostnaden och administrationen.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.