Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Fakturakunder, vilka kontroller gör ni?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95032
    Qantari
    Deltagare

    Vad gör ni för kontroller på kunder som vill betala mot faktura förutom kreditupplysning?

    Det finns folk som beställer i andras namn etc.

    Ringer ni upp dom, skickar en bekräftelse till folkbokföringsadressen etc innan leverans?

    Eller skickar ni direkt och hoppas på att beställningen är korrekt?

    /Patrick

    #115161
    jockesoft
    Deltagare

    Vi skickar endast paket till den adress där deras personnummer är folkbokförd, detta hindrar möjligheten att beställa i en annans namn iallafall.

    #115163
    Parvelito
    Deltagare

    Man får lov att vara lite lagom misstänksam också, det finns en del gynnare som beställer saker i sina nyss myndiga barns namn, som utger sig för att vara son eller dotter till någon med samma efternamn och vill ha grejerna dit, eller som helt enkelt kapat någon dement åldrings personnummer som heter likadant som dem.

    De här bedrägerierna handlar sällan om några små pengar, utan det är som regel större beställningar det handlar om, och sällan särskilt “logiska” saker heller. Går personnumret sedan till en 92-årig tant med postadress som är samma som kommunens äldreboende så är det läge för att ana oråd.

    #115217
    henrik
    Deltagare

    Beror lite på som Parvelito säger. Är det mindre summor brukar det aldrig vara problem. Endast vid större och lite märkliga beställningar blir man mer misstänksam och då brukar vi ringa och ställa lite frågor angående ordern för att vara säker på att allt är rätt.

    Endast vid ett tillfälle har vi råkat ut för att en faktura inte blev betald för att någon hade beställt i annans namn. I detta fallet var det en mamma som beställt i sin 20-åriga dotters namn. Men då vi hotade dottern med att skicka till KF så betalde hon vackert eftersom hon inte ville polisanmäla sin mor för bedrägeri.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.