Plus Forum Övrigt Off-topic Får jag använda mig av webbdesigners förslag?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98217
    Ggaiv
    Deltagare

    Jag hade kontakt med en designer som skulle göra designen i min webbhandel. Vi hade avtalat om pris, leveranstid och innehåll. Jag fick ett första utkast som bildfil, bad om en del ändringar och fick sedan ett andra utkast. Därefter har designern helt slutat svara på epost, trots flera försök av mig. Det är snart en månad sedan jag hört av honom men han lever i alla fall fortfarande eftersom jag sett honom posta på facebook. Han verkar ha gett upp projektet men orkar inte meddela mig.

    Det andra utkastet jag fick är inte färdigt men jag gillar dess grundidé. Jag skulle vilja fortsätta med den designen. Hur ligger det till, äger han designen? Får jag ge utkastet till en ny designer, jobba vidare med det och implementera det i min butik?

    I utkastet är inte bara design utan även en del grafik/ikoner.

    #146694
    Magento
    Deltagare

    Troligtvis inte. Är ingen expert men logiskt sett så bör han äga “produkten”. Se det som en bil du beställt och fått levererad men inte betalat för, typ, dåligt exempel kanske men se det som en annan typ av vara så blir det enklare. Men å andra sidan så kan du ju inte radera ditt minne och det du sett så ändrar du en del så är det nog lugnt.

    #146695
    mobilizer
    Deltagare

    Hej. Som du själv säger så har du väntat i 1 månad. Du har kontaktat leverant¨reor 22-gånger. Detta borde väl vara inom rimlighetens gränser?
    Hur många hundra tusen kr mer ska du förlora i tid?
    Råd: Ta designen och ge designjobbet till någon annan.
    Lycka till och kör hårt!

    #146704
    basse1985
    Deltagare

    Ja, du får använda det. Så länge ni inte har skrivit något kontrakt som säger annat.

    #146710
    mickevvs
    Deltagare

    Klart du får använda utkasten. Om ni dock har avtalat om annat så får du så fint sitta och vänta in hans svar. Men försök kontakta honom igen på alla möjliga vis. Om han nu inte vill fortsätta samarbete med dig så kan du åtminstone fråga om du får använda dig utav hans utkast.

    Desutom är det bara ett utkast, vem som helst får utgå ifrån grundidé till färdig produkt. Sålänge detta bara är designmaterial i form av en bild så bör du inte oroa dig alls att föra över detta till en annan designer.

    Mitt råd: Kör så det ryker med en ny och seriös designer med den gamla idén, det är ju ändå dina idéer. Din designer har ju bara tagit ord till form, därav dina idéer och former.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.