Plus Forum E-handelsforumet Logistik Fartygstransport, vilken hamn?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #204201
    Stefan.L
    Deltagare

    Jag kommer ta hem varor via fartyg på CIF avtal. Om jag förstått rätt så kan det skilja i kostnad mellan de olika hamnarna vi har i Sverige. Min fråga är vilken hamn som är lämplig att nyttja för inkommande?  dels kostnadsmässigt, men också ur hanteringssynpunkt, jag vill att det ska gå enkelt. Varorna leveras på pallar.  Jag bor mellan Örebro och Karlstad så inrikestransporten funkar oavsett om hamnen är i söder, västkusten eller östkusten upp till Stockholm.

    #205524
    andgu
    Deltagare

    Hej Stefan,

    Ser att det är ett gammalt inlägg men kanske kan vara värt ngt ändå!

    Vid Just CIF brukar det finnas en del klausuer som blir viktiga för att se hela bilden, tex om kostnader för lossning/hantering etc vid destinationshamn. Har ni en gemensam diskussion om just destinationshamnen? Har man möjlighet att påverka kan det vara en idé där man kan spara pengar på sista ledet.

    I detta fall finns många alternativ som du säger, och vilket som är bäst “beror på” en hel del andra faktorer. Krav på ledtid är tex en viktig här. Flera hamnar i Sverige hade funkat rent praktiskt, tex Göteborg/Södertälje eller Gävle. Från Göteborg finns flera tåglösningar uppåt som är smidigt och kostnadseffektivt, så kör man ut pallarna med lastbil sista biten tex.
    För just denna frågeställningen finns det bra verktyg där man direkt kan se olika kostnader för olika alternativ (tex jämföra de olika hamnarna) och ta beslut efter det!

    mvh

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.