Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Feedback på elsaleonie.se

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 22 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95294
    sandstrom
    Deltagare

    Hej!

    Började bygga sajten under hösten och efter många om och men lanserade vi idag. Vi har byggt i Prestashop och tar de flesta bilderna själva.

    Hostar idag på Binero, men efter otroligt mycket strul byter vi till Oderland på måndag. Har börjat peka om, men efter strul ligger vi på Binero över helgen vilket kan vara segt från och till.

    Ni som är gamla rävar här på forumet har varit till stor hjälp och jag hoppas själv kunna bidra med kloka inlägg vad det lider.

    All feedback, positiv som negativ, tas tacksamt emot.

    mvh
    Daniel Sandström

    Länk till butiken: http://www.elsaleonie.se

    #117104

    Sitter med mobilen så feedback kommer senare, men vill bara säja att jag verkligen hajade till inför ditt otroligt sympatiska första inlägg! Om alla (inkl dryga jag) hade den tonen är jag övertygad om att fler skulle känna sig villiga att dela med sig av sin kunskap. Tummen upp och många lyckoönskningar inom ehandeln!

    #117105

    En första snabb tanke är varför varugruppen accesoarer finns? Dåligt ur seo-synpunkt och du har knappast platsbrist. Dessutom blir det svårt att förstå vilka varugrupper du saluför eftersom man inte ser dem direkt – å som bekant har man bara några få sekunder på sig att fånga intresse.

    Mitt tips är alltså att strunta i den “toppnivån” och visar armband, scarfs osv DIREKT.

    #117106
    Parvelito
    Deltagare

    En förbaskat vacker shop är mitt omdöme, ingen dålig start.

    Några saker:

    – Under “Om oss” så blandar du in domänen millersandstrom.com för kontakt, det tror jag inte är så lyckat.

    – Under köpvillkor hittar jag meningen “
Vi har inget lägsta ordervärdet.” som nog bör justeras. Över lag så saknar jag lite ödmjukhet i texterna om oss och köpvillkor. De skulle må bra av att göra om SEK till kronor, och skrivas med lite mindre juridiska och mer värme.

    – Det smått psykedeliska mönster på sidorna blev väldigt dominant på min 24″ med hög upplösning.

    – En svensk flagga som favicon när ni har er underbart utformade symbol med “bockhornen” känns väldigt fel.

    #117107
    sandstrom
    Deltagare

    Tack för omgående feedback!

    debaser: Bra förslag! Hade tanken själv tidigare, men nu är det genomfört.

    Parvelito: mailadresserna har bara ändrats över helgen med anledning av att vi ligger mitt i ett byte av hosting från Binero till Oderland. millersandstrom-domänen berörs inte och känns säkrare även om det kan se lite konstigt ut.

    Jag ska se över köpvillkoren. Är ingen juridisk specialist och har lånat lite varstans.

    Mönstret kan jag förstå, men här har min sambo/partner en finger med i spelet, så…

    Faviconen har jag bara inte haft tid att göra något åt. Ska bytas under helgen.

    Tack för era svar!

    #117109

    en sak som kanske bara står för mig, men kanske inte:

    när priserna dels skiljer sig åt (ibland slutar de med 5, ibland 0 osv) så får jag intrycket av att butiken är nån sorts dropshipping-butik som bara kastar upp lite grejor hej vilt, och det är inte förtroendeingivande för 5 öre.

    kanske har jag bara – precis som i parvelitos blogginlägg – fastnat i träsket att allt måste sluta med 9 men på något sätt känns det seriöst.

    #117110

    en sak som kanske bara står för mig, men kanske inte:

    när priserna dels skiljer sig åt (ibland slutar de med 5, ibland 0 osv) så får jag intrycket av att butiken är nån sorts dropshipping-butik som bara kastar upp lite grejor hej vilt, och det är inte förtroendeingivande för 5 öre.

    kanske har jag bara – precis som i parvelitos blogginlägg – fastnat i träsket att allt måste sluta med 9 men på något sätt känns det seriöst.

    vidare så tycker jag att du ska hitta en grön färg som hela tiden tar en framåt i flödet mot kassan, dvs. köp-knappen både i varugruppsnivå och på produktnivå, gå till kassan & sen vidare-knappen i kassan osv.

    jag vet inte hur det är med prestashop, men jag stör mej något otroligt på “läs mer”-funktionen som de har i tid & otid. Se t.ex. Tolani – elsaleonie.se – där måste jag trycka för att se de sista två orden. Om det går att ändra så hade jag ändrat det. Dessutom är det sökmotoroptimeringsmässigt superior.

    återigen – jag vet inte hur det är med prestashop, men jag får intrycket av att de varumärken du säljer är kända? Om de är det så bör de vara dina viktigaste sökord och därmed även trafikkälla och då finns det en hel del SEO-jobb att göra även om du gjort mycket med footern osv. Kan prestashop hantera varumärken? Om de kan det så kanske de kan se till att ange dem i varugruppsnivå som en egen länk ovanför produktnamnet?

    jag hade ganska omgående kört igång med adwords. “Tolani” är ett av de få kommersiella sökord som 2010 har stor volym men låg konkurrens (49500 globala sökningar/månad).

    jag postade en kommentar med länk till din sajt här Jessica Albas Stil – Jessicas scarves – del 2 men bloggen verkar vara gammal så den kanske aldrig godkänns – dock så tror jag verkligen att bloggkommentering kan vara en ruskigt viktig/kraftfull marknadsföringskanal för dig & din butik. Det är inte vanligt att det passar bra, men det är ett otroligt lätt sätt att marknadsföra sig så tacka gud både en & två gånger!

    saxat från din sida: “Gorjana finns hos över 600 bättre återförsäljare världen över” – det kanske inte är ditt starkaste säljargument att du är en av 600 – och det blir ju inte bättre av att du namnger några konkurrenter. Det ligger strax under “ge ut länkar till billigare affärer” på top100 not-to-do.

    #117111
    sandstrom
    Deltagare

    debaser,

    imponerande feedback. Jag ska titta närmare på dina förslag och återkommer naturligtvis med eventuella åtgärder.

    Har aldrig använt Adwords, men det står överst på min to-do-list. Jag kopplar alltså annonser till ordet “Tolani”?

    Är som sagt ny på det här, men jag ska börja googla lite och sätta mig in i SEO.

    #117112
    Plastskivor
    Deltagare

    @debaser 13210 wrote:

    saxat från din sida: “Gorjana finns hos över 600 bättre återförsäljare världen över” – det kanske inte är ditt starkaste säljargument

    .. särskilt då inte om man påstår att de andra 600+ är bättre :D

    Annars tycker jag att det verkar lite väl anonymt..
    Står att shoppen drivs av ett HB med en boxadress.. annars inga kontaktuppgifter.

    #117125
    Emil
    Deltagare

    Väldigt snygg och stilren shop (med snygga produkter). En av dom snyggare shopparna som jag har sett som är baserad på prestashop. Lägg upp den för feedback på prestashops forum så är jag övertygad om att prestashop kommer att plocka upp den som en “showcase” shop och då får du lite fler inlänkar. Den är inspirerande eftersom jag nu sitter och filar på en ny design för en shop som skall baseras på prestashop.

    Har några frågor:

    Vilken slider använder du?

    Hur har du löst det med varumärkena? Det ser ut som att du har lagt in dem som kategorier, stämmer det? Jag hittar ingen ok lösning för varumärken i prestashop. Manufacturers och supplier är inget vidare och som jag har uppfattat det så går det inte att ha varumärkesbeskrivning annat än om du listar alla varumärkena som du har om man klickar på varumärken. På tal om det så är ´varumärken´ klickbar men det kanske inte är så tydligt. Du kanske också skulle göra ´kategorier´ i vänsterspalten klickbar? Varumärken och Nyheter är klickbara. Kategorierna skulle kunna visa alla kategorier med kategoribild. Prestashop kör ju med det, fast jag ser att du har skalat bort kategoribilderna och beskrivning. Det blir faktiskt stilrent och fint utan det. Det var bara en tanke att ha alla rubriker i högra kolumnen kickbara.

    Av vilken anledning har du dela på linkedin på produktsidorna? Är det någon som vet om det är vanligt att dela där och då armband och dylikt? Debaser (ditt namn får mig alltid att tänka på en låt med the pixies:)) kanske kan inflika här med sina SEO-kunskaper.

    Du kanske borde aktivera funktionen med relaterade produkter där ni matchar ex. halsband med armband, etc. Det kan kanske ge lite merförsäljning.

    Gillar att du har bakgrund men den du har nu känns inte lika klockren som övriga sajten. Den sticker lite i ögonen, känns plottrig, nästan psykedelisk och tar fokus från sajten. Något liknande i färger men inte lika mönstrat tror jag skulle fungera bättre.

    Bra jobb med produktbilderna! Men har inte varumärkena bilder som ni kan låna? Det skulle säkert spara en hel del jobb. Fast jag uppskattar att ni kör med samma stil på alla bilder. Det spinner vidare på den stilrena stilen som ni kör med.

    En liten anmärkning i kassan:) “Jag vill att min beställning slås in i presentpapper. (kostnad 20,00 kr (inkl. moms)) ” Du har två parenteser i slutet. Jag skulle nog också översätta sweden till sverige eftersom shopen är på svenska.

    Återkoppla gärna hur det fungerar med Oderland och prestashop. Jag funderar själv på Odeland för min nästa prestashop.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 22 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.