Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Feedback på TampongShopen.se

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94914
  Webrose
  Medlem

  Hej!

  Jag har precis meckat ihop min första webshop, TampongShopen – Sveriges bredaste sortiment av mensskydd och med bultande hjärta och svettiga händer ber jag er som är rutinerade om feedback.
  Om allt och vad som helst!

  Har massor att lära om e-handel och marknadsföring så jag är tacksam för era synpunkter.

  Hälsningar
  Monia på TampongShopen.se

  #114074
  Nicklas
  Deltagare

  Det enda jag har att klaga på är att det var en stor svart ruta på startsidan, förmodar att det ska vara någon flash-grej som ska rulla där.
  Annars ser det bra ut.

  .

  #114077
  Mony
  Deltagare

  Snygg och smakfull sida. Laddar smidigt i min browser (chrome). Bra och informativa texter med mycket luft i. Underbart med en sån stor bild på dig själv = jag får verkligen en känsla av personligt bemötande. Gillar introduktionsfilmen om menskopp. Informativt!

  Designmässigt är det bra om du fyller ut/minskar texten så att alla rutor blir lika stora i produktgrupperna. Blir lätt rörigt intryck med olika storlekar.

  Rutan information i menyraden till höger ser lite ofärdig ut. Förslag: lägg den i en egen ruta i lite grått med rundade kanter som passar ihop med övrig design.

  I snabbkassan står det tack för din beställning innan jag gjort den :)

  Meddelande till betalningmotagaren? Ska jag skriva Hej Monica (jag själv) här är dina fina tamponger! Hehe, vad är tänkt man ska skriva i meddelanderutan? Info till dig eller info om jag skulle vilja skicka tampongerna till någon annan än mig själv?

  Tycker du ska ta bort eventuell i “eventuell rabattkod” Bättre med bara rabattkod.

  Sist men inte minnst. Promota varför jag ska handla i din shop och inte på ica. Är du billigare? Har produkter som inte finns på ica? Smidigare är inte ett argument för mig då det är mer jobb att gå in på en ehandels sida än att lägga ner de i kundkorgen när jag ändå handlar varannan dag på Ica.

  En annan personlig fråga jag ställer mig. Finns det tjejer som betalar för en snygg påse till sina tamponger? Jag skulle personligen inte göra det! För mig hade det lockat mera om det stod: Köp 1 kg tamponger och få en tuff väska på köpet.

  #114119
  Webrose
  Medlem

  @Nicklas 9795 wrote:

  Det enda jag har att klaga på är att det var en stor svart ruta på startsidan, förmodar att det ska vara någon flash-grej som ska rulla där.
  Annars ser det bra ut.

  .

  Jo, det ska rulla lite bilder där men det verkar inte fungera i Explorer. Jobbar på att fixa det. Tack för feedback!

  #114120
  Webrose
  Medlem

  Hej och tack för allt konstruktivt! Jag tar genast tag i det du påpekat.

  Jag hyr en lösning av Textalk och vissa grejer kan jag tyvärr inte ändra på. Men mycket annat.

  Informationsrutan ska ordnas. Tack för att du påpekade just det! Jag diskuterade det med designern men han hade en annan åsikt och jag vek mig. Men du har helt rätt. Den hänger inte med i den övriga designen.

  Meddelanderutan kan man skriva vad man vill i till mig. Och det har kunder redan gjort. Ja! Jag har haft en kund! Hoppas givetvis att det ska bli fler. :-)

  Jag håller ungefär samma pris som livsmedelsbutikerna men har ett större sortiment än de. Bredare med alla typer av mensskydd som finns på marknaden under samma tak. Vill du ha tygbindor ska du inte behöva gå in i en babybutik och köpa dem till exempel.

  Snygga förpackningar är det inte alla som vill ha men fler än man kan tro. Samma sak med att köpa sina hygienartiklar på nätet. Många tycker faktiskt det är pinsamt att handla de här artiklarna i butik och då är det enklare att shoppa på nätet. Jag har gjort en marknadsundersökning innan jag drog igång TampongShopen så jag har lite på fötterna men fortfarande enormt mycket att lära.

  Jättemycket tack för din feedback Mony!

  #114164
  Mony
  Deltagare

  @Webrose 9847 wrote:

  Jag håller ungefär samma pris som livsmedelsbutikerna men har ett större sortiment än de. Bredare med alla typer av mensskydd som finns på marknaden under samma tak. Vill du ha tygbindor ska du inte behöva gå in i en babybutik och köpa dem till exempel.

  Skriv ovan tydligt någonstans. För som kund vill man veta varför man ska handla av dig och inte på ICA.

  Jättebra att ta upp det här om pinsamheten samt att man slipper gå in i en babybutik om man vill ha tygbindor.

  Ett annat tips, som siten hade när jag köpte tygblöjor till min son, var att man kunde köpa ett prova-på-paket, med en sort/produkt av varje. Mycket bra om man inte kan välja. (tror jag fick fem olika tygblöjor med inlägg för 600kr)

  Detta kan man kanske göra både med tamponger och pappers- och tygbindor?

  Vill man vara riktigt dynamsik kan man ha ett proverbjudande: välj x st av tre valfria sorter för x kr? :p

  #114213
  Webrose
  Medlem

  Tack igen Mony!

  Jag har en liknande grej men har döpt det till nåt annat. SemetserKit och RescueKit.
  Får ordna ett Prova-På-Kit också.

  Marknadsföringsidéer? Har du såna på lager oxå?

  Monia :-)

  #114218
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Jag tycker butiken ser snygg och bra ut, och egentligen tänkte jag bara skriva några små tankar som kommer i mitt huvud när jag ser din shop.

  Många av oss kvinnor har vårt favoritmärke vad gäller mensskydd, och jag tror att vi är vanemänniskor, men i din butik hittar jag ingen info om varumärke på tampongerna? Skulle nog själv aldrig handla något annat än mitt favoritmärke, och heller inte byta märke om jag handlar på nätet för jag vill ha ngt jag vet är bra, så jag tror du behöver bredda sortimentet så att fler hittar sitt märke.

  Sedan tror jag kanske också att det skulle behövas möjlighet att prova för att mot förmodan hitta nya favoritmärken, provförpackningar är en idé.

  #114243
  Webrose
  Medlem

  Tack Kodmyran!

  Du har en mycket bra poäng i det du säger och det finns en anledning till att jag valt att inte ha ICA-produkterna i shopen. De är helt enkelt för dyra att köpa in i små kvantiteter.

  Varumärket i det här fallet är TampongShopen men visst ska jag mer info om produkterna. Helt rätt och nåt jag faktiskt inte ens tänkt på. Efter att ha letat leverantörer och upptäckt det bara är några få i Europa som producerar de olika varumärkena vi ser i butikerna så har jag ju förstås mitt eget jag med.

  Provförpackningar är en bra idé och de tänkte jag skicka med i paketen. Annars vet jag inte riktigt hur jag ska få ut dem? Förutom att placera på diverse ställen offline.

  Tack igen Kodmyran. Feedback är bra! :-)

  #114296
  Mony
  Deltagare

  Marknadsföringstips:

  Tävling?

  Då kanske man vinner och byter märke/upptäcker en ny produkt – två flugor i en smäll?

  Nyhetsmail med gratisprov? (efter man handlat en gång)

  Annars finns det många marknadsföringstips här i forumet.
  Själv gjorde jag en lista för mig själv. Du hittar den här

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.