Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Feedback på TieMeUp.se

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98936
    Rosch
    Deltagare

    Hej alla!

    Efter en lång tid av förberedelser och annat så har vi äntligen startat igång den nya webbutiken tiemeup.se. Butiken vars namn lätt kan få en att tro att det handlar om något annat är en ny webbutik med försäljning av slipsar och flugor (i första hand).

    Hoppas att några vänliga själar därute har möjlighet att kika in en sväng och tala om vad ni tycker – hittar ni några fel, uppenbara brister eller vad som helst så tveka inte att lämna en kommentar eller skicka PM. Butiken är min första så det finns säkert utrymme för en hel del förbättringar!

    Planen framöver är att: få ut fler produkter (såklart), komplettera sidan visuellt med logotyper för de varumärken (inkl. texter för varumärkessidorna) vi säljer samt logotyper för de betalnings- och transportalternativ som vi erbjuder. Ska också försöka hitta de sista engelska termerna som fortfarande har gömt sig på sidorna och översätta dem (butiken är byggd i WordPress med pluginet WooCommerce).

    Stort tack på förhand!

    Mvh/
    Christian

    #153377
    Sandblom
    Deltagare

    Riktigt snygg butik! Speciellt kassan gillade jag.

    Synpunkter:
    Är lite tveksam till den stora bilden på startsidan, ser ingen större mening med den, speciellt inte i dagsläget när den inte ens är klickbar.

    Stavfel/ej översatt i kassan, “INCL. MOMS”, inkl. ska det stå som du säkert vet.

    “Jag accepterar villkoren” tycker jag borde ligga ovanför “Skicka order” och inte till höger som den gör nu.

    Tillägg
    Upplever servern rätt seg till och från, nästan så seg att jag skulle stänga ner sidan om jag var en ev. kund.

    #152389
    Rosch
    Deltagare

    Stort tack för feedbacken! Kul att du gillar den!

    Ang. den stora bilden så ska jag testa att plocka bort den, det var lite tomt utan den då jag hade färre produkter men ju fler produkter jag får in och kan visa på startsidan desto mindre viktig blir denna bild. Tanken är annars att paketera erbjudanden, highlighta utvalda produkter eller liknande på denna yta så snart sådant finns att tillgå.

    Har nu också bytt ut texten Incl. till Varav då det kändes bättre då bara det var själva momsen som avsågs.

    Ska se om jag lyckas flytta checkboxen för att acceptera villkoren, håller med om att den är lätt att missa där den ligger nu.

    Har också bitvis upplevt servern som ganska seg och ska överväga om butiken ska flyttas från den delade miljön (webbhotell) som den ligger på nu till en dedikerad server (typ VPS) istället.

    Någon mer?

    #153459
    mephisto73
    Deltagare

    Hej!

    Ett par iaktagelser:
    – utrymmet mellan meny och bild på förstasidan är stooort. Känns lite som om man förlorar fokus där. Någon speciell anledning?

    – generellt så gillar jag vita minimalistiska designer men det kändes lite väl minimalistiskt och i alla fall jag hade svårt att veta var att titta, det finns inget som direkt leder blicken.

    Fast mest undrar jag över utrymmet mellan menyrad och content (och även mellan översta meny raden och “huvudmenyraden”). Jag använder Chrome btw.

    Annars som sagt rent och snyggt och gediget.

    #153499
    Rosch
    Deltagare

    Hej, och tack!

    Håller med om att det är mycket luft, särskilt i den övre delen av sidan och ska prova att justera bort lite av det. Kan också tycka att det ser stilrent/snyggt ut men att det tar bort lite fokus från produkterna/försäljningen (förmodligen extra mycket tillsammans med den stora bilden/bannern som i dagsläget saknar funktion). Finns ingen anledning till dessa stora marginaler mer än att temat som vi använder har detta som standard… ;)

    Kan tänka mig att mer innehåll i form av fler produkter och kategorier tillsammans med att ev. ta bort bilden och dra ner på marginalerna förändrar upplevelsen av sidan ganska mycket. Ska justera dessa delar och återkommer därefter. Åter igen – tack för all feedback!

    Ni andra som har något att säga, bra som dåligt – hör gärna av er! Jag feedbackar gärna tillbaka om ni önskar det!

    #153506
    Illvillja
    Deltagare

    Kul namn på sidan, även om jag i denna arla morgonstund först läste “time up”.

    Jag gillade verkligen funktionen med att välja färg på slipsarna. Det var tydligt och enkelt att sortera för att få de man var intresserad av. Jag tror att det faktiskt kan vara en fördel att ha den lösningen med att helt enkelt klicka på en synlig färg istället för texten “röd” exempelvis.

    Det jag noterade var precis som någon annan att servern kändes ganska slö. För min del kan det dock ha att göra med att jag sitter i Gibraltar så har troligen ett ganska stort avstånd till den.

    Något som jag också noterade var att det enda man ser utan att scrolla när man kommer in på sidan är en stor bild som inte känns superrelevant. Jag tror att det vore bättre att direkt se “utvalda produkter”, eller att ha en bild på exempelvis dina kategorier som är klickbara.

    #153553
    Rosch
    Deltagare

    Tack! Kul att du gillar namnet, det sticker ju ut lite om inte annat (även om stavningen är lite klurig). De säger ju att sex säljer… ;)

    Vad bra att du gillar filtreringen, tyckte själv att den var funktionell och lite annorlunda jämfört med många andra varianter som jag har sett.

    Håller verkligen med om att den känns lite seg just nu, filtreringen som sker via ajax ska t.ex. inte behöva ta så lång tid som det gör nu – ska dubbelkolla så att det inte är något fel (t.ex. oskalade bilder eller något annat) och är det inte det så flyttar jag nog hela butiken till en VPS så snart som möjligt.

    Den stora bilden har varit uppe för diskussion flera gånger och jag håller med, idag fyller den ingen funktion och därför borde vi nog flytta fokus till produkterna istället.

    Stort tack för all feedback!

    #154918
    Rosch
    Deltagare

    Så – nu har vi justerat och fixat shoppen lite efter den feedback som gavs tidigare. Den stora bilden som låg i toppen har tagits bort, marginaler i toppen har minskats ner, loggor för betalsätt och fraktalternativ har lagts till i toppen, kassan har justerats vad det gäller placering av villkoren, en del nya produkter har också kommit in. De flesta engelska texter som fanns tidigare verkar nu vara översatta.

    Det som är kvar är att flytta webbplatsen till en annan server då den är alldeles för seg på nuvarande miljö. Håller just nu på att kolla upp lämpliga alternativ och när det gäller bästa pris/prestanda så verkar en VPS med Linux/Debian och Nginx vara det bästa (för WordPress), synd bara att jag kommer från MS-världen, blir mycket nytt att lära…

    Efter alla mindre justeringar, är det någon mer som har kommentarer eller feedback – bra som dålig?!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.