Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Flera butiker, en produktdatabas?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94482
  bloggus
  Deltagare

  Sitter här och tittar på olika lösningar, Magento, Prestashop, OpenCart …

  Brorsan vill sätt aupp några shoppar och ber mig om assistans, så man får titta på det. :)

  Han vill gärna sätta upp flera shoppar 2-4 stycken:

  1. Alla produkter
  2-4. Endast ett urval av produkterna in 1.

  Varje shop måste i alla fall ha olika utseenden, men annars inga andra krav. Dvs. en företag, många ansikten.

  Vet at Megento stödjer något sådant, men vilket system är bäst på det? Skulle gärna vilja få till det med Prestashop om det går. Någon? Det viktigaste är att butikerna håller koll på hur många varor finns i lager och därför skulle det vara kanon med samma produktdatabas.

  Tips?

  #110140
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Nu är vi inget open sourcesystem, men vi har den funktionen som vi kallar multishop. Gardenhome och Swecat ligger i samma produktdatabas och använder samma admingränssnitt, men ser totalt annorlunda ut

  #110152
  Tomas
  Deltagare

  Kör själv en Prestashop som ligger hos Prestaworks. Den är kopplad till mitt konto hos Specter. Hoppas inom kort dra igång flera butiker och de ska alla vara kopplade till samma Lagerhantering och fakturering som jag alltså sköter via Specter. Så det blir ju på sätt och vis en multishoplösning då en gemensam produktdatabas finns i Specter. Men i bara Prestashop går det väl inte ännu i alla fall och det blir ett adminlogin för varje Prestashopbutik. Konstigt att det inte är vanligare, där ligger Kodmyrans lösning tidigt framme med en bra lösning.

  #110320
  bloggus
  Deltagare

  Tack för svaren. Ja, jag har inte hittat någon bra lösning förutom Magento, som jag helst vill slippa.

  Kodmyrans lösning är dock alldeles för dyr i drift tyvärr om man skall några butiker, i alla fall till en början, typ första och kanske andra året. Tycker dessutom inte riktigt om den shoppen. Dessutom har jag egen server, vilket gör att jag hellre vill köra butikerna på denna och inte en hostad lösning.

  #110321
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Jag är tacksam om du talar om vad det är du inte gillar förutom hostingen, så kan vi få input för att kunna förbättra oss. sånt är alltid bra:)

  #110325
  skatekids
  Deltagare

  Magento är den enda opensource jag sett som används till det, är det någon speciell anledning att du vill slippa den?

  #110339
  bloggus
  Deltagare

  @skatekids 5619 wrote:

  Magento är den enda opensource jag sett som används till det, är det någon speciell anledning att du vill slippa den?

  Har inte uteslutit den än …

  Anser inte att koden är fin. Mall-motorn är komplicerad, extremt många anrop för enkla sidor görsa … scriptet verkar redan idag extremt dåligt uppbyggt och känns tungt. Alltså man borde inte behöva optimera sina servrar för att få den och köra hyffsat smidigt … lite rädd om vad som kommer hända med tiden. Blir det ännu mer “bloated”?

  En sak jag inte tycker om är betalningssidan. Gillar inte lösningen att man ser en sak i taget. Det första kunderna skall se är betalningsmetoderna, så de känner sig trygga om hur betalningen kommer gå till. Det kanske finns en modul – jag får se efter.

  Sedan finns det ju positiva saker, som många olika sort roliga moduler!

  #110340
  GregerA
  Deltagare

  Magento använder väl Smarty templates, liksom LiveCart som jag sitter o småhackar på. Den blir väl klar såsmåningom … ;-)

  Det är onekligen ganska tungt, men finessen med Smarty är att den kompilerar sidorna till PHP så det är bara första gången man kör en sida som den är riktigt seg. Sedan ligger den i smarty-cachen och går i alla fall hyfsat snabbt.

  Sen är jag inte övertygad om att Smarty är varken nödvändigt eller bra. Det verkar ju änså som att man behöver ganska goda programmeringskunskaper för att bemästra smarty-templates, så för mig som redan kan PHP så hade det nog gått enklare med vanliga HTML/PHP-mallar.

  MVC-modellen ger ju också en del overhead – men klart bättre modularitet.

  Jag såg att man planerar en kompilator för Magento som skall kompilera hela shopen när man skall göra deployment. Det borde väl ge lite bättre prestande … men man kan ju inte låta bli att undra om det är nåt grundläggande fel när man måste göra så … :rolleyes:

  #110341
  bloggus
  Deltagare

  @GregerA 5634 wrote:

  … men man kan ju inte låta bli att undra om det är nåt grundläggande fel när man måste göra så … :rolleyes:

  Exakt. Magento är ju inte så gammalt och redan har man dessa problem. Vad händer när det kommer växa? Det är väl de frågor jag ställer mig en aning.

  Presta kör också smarty om jag inte har fel och deras system är blixtsnabbt jämfört med Magento … men visst en del mindre funktioner. Dock brukar jag säga “varför köra en buss om man bara behöver 4 säten?”. Kanske lite klumpigt sagt, men om man inte behöver alla funktioner, så finns det ingen mening att välja systemet med en massa funktioner som inte används.

  Har inte tittat på LiveCart, så jag får ta en titt … :)

  #110342
  bloggus
  Deltagare

  @bloggus 5635 wrote:

  Har inte tittat på LiveCart, så jag får ta en titt … :)

  Ha, sådant blir man ju lite sur på … även om jag har installerade alla möjliga browsers. Detta är bara löjligt i dagens läge.

  NOTE: backend works with Mozilla Firefox, Apple Safari, Google Chrome and Opera browsers only

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.