Flytta till Örnsköldsvik under 1 år – Brath Accelerator

Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Flytta till Örnsköldsvik under 1 år – Brath Accelerator

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #100484
  Magnus Brath
  Deltagare

  Nu har vi kommit steget längre med Brath Accelerator som Jimmy skriver om här. Jag tänkte att jag skulle ta chansen att presentera vad vi kommer att göra. Är medveten om att det är framfusigt men har fått en hel del frågor om oss.

  Grundfunktionen är enkel
  Vi byter sökmotoroptimering, kontorsplats, företagsutbildningar och allt som ingår i en accelerator mot ägande. För hjälp med företagsutveckling har vi anställt Anna som tidigare varit på Almi, EY, Skatteverket och inom banksektorn. Vi har knutit till oss ett antal riskkapitalbolag som är är intresserade av att i nästa fas investera i de bolag som finns i Brath Accelerator. Sökmotoroptimering levereras av Brath.

  Tanken är att man sitter i acceleratorn 1 till 1.5 år. Under den tiden ska företaget som namnet antyder accelerera. Det betyder att vi i första hand vill ha in företag som gärna har något år på nacken, för företag vi verkligen tror på kan vi göra undantag.

  Mycket gärna E-handlare
  Vi är ute efter företag som går att skala upp, E-handel är förstås något som passar perfekt. Jag skulle därför vilja uppmana dig som läser det här att fundera på om det skulle vara möjligt att tänka sig att bo i Örnsköldsvik i 1 år. Om det är så vill vi prata med dig.

  Mer information och intresseanmälan hittar du här.

  Edit: Glömde att nämna att jag naturligtvis svara på alla frågor som kan uppkomma antingen här i tråden, på mail eller liknande.

  #175209
  Richie72
  Deltagare

  Ditt initiativ är så otroligt coolt, alla kommunpolitiker borde göra vågen varje gång de ser dig, nej, tänker på dig.

  Jag hoppas verkligen du lyckas!

  #175212
  Magnus Brath
  Deltagare

  Hehe, tackar! :)

  #175228
  Per Nilsson
  Deltagare

  Jag gillar din idé skarpt.

  Nu var det några dagar sedan du lade upp tråden, har du fått mycket respons? Jag är, som alltid, nyfiken! :)

  PS. Det är så jävla långt till Norrland DS.

  #175229
  Magnus Brath
  Deltagare

  Jag har fått en del intressanta företag i inkorgen faktiskt men det finns alltid utrymme för fler.

  5h med snabbtåget, man har internet hela vägen ;)

  #175230
  Per Nilsson
  Deltagare

  Det skulle alltså fungera för den intresserade att veckopendla. Hur är lägenhetsläget i Östersund? Här i Stockholm är det som alla vet katastrofalt. Svårt att få tag på hyresrätt och ap-dyrt med bostadsrätt.

  Hur är nattlivet?

  (lägger upp frågan så att du kan pusha Norrland och att bo där)

  @Magnus Bråth 78011 wrote:

  Jag har fått en del intressanta företag i inkorgen faktiskt men det finns alltid utrymme för fler.

  5h med snabbtåget, man har internet hela vägen ;)

  #175231
  Magnus Brath
  Deltagare

  Örnsköldsvik :)

  Det går att hitta en hyresrätt med ungefär en månads varsel centralt. Min lägenhet på 140 kvm, 3.60 takhöjd i stans finaste hus mitt på torget kostar mindre än de 36 kvm jag hyrde på Kungsholmen för något år sedan. Fick den efter att ha letat i 15 dagar ungefär.

  Det går utan tvekan att veckopendla, många gör det åt andra hållet men väljer kanske flyget i första hand då eftersom det sparar någon timme. Jag brukar föredra tåget eftersom man kommer direkt till centrum på båda orterna och man kan jobba under tiden.

  Att köpa bostadsrätt är förvånande dyrt faktiskt, 2-4 miljoner för en flott nybyggd lägenhet centralt. En icke nybyggd som kanske saknar havsutsikt brukar landa på en halv miljon. Många går direkt på husköp däremot eftersom det oftast blir lite billigare än så.

  Nattlivet är kanske inte riktigt som i Stockholm däremot, det finns 3 “nattklubbar”, O’learys (som på ett sådant här ställe har dansgolv, yep, chicken wings och discodans), Harry’s och en lite mer riktig nattklubb som går under det fina namnet Merry Can. Det finns ett antal godkända matställen, tyvärr lägger Linnéa & Peter, vår enda restaurang i White Guide, ner idag. Finns en vinklubb (kanske 2 faktiskt) och en handfull barer.

  Det många uppskattar mest är naturen och att den finns alldeles runt hörnet oavsett var i kommunen man bor. Kliv ut i trädgården så är du på höga kusten.

  #175232
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  och så har du ju Sundsvalls ehandlarnätverk i krokarna också 1,5 timme bort så du kan träffa än fler ehandlare om inte de i acceleratorn räcker till :-)

  #175239
  Per Nilsson
  Deltagare

  Guldläge med andra ord.

  Jag frapperas oftast över hur vi försöker trycka in allt och alla i Stockholm hela tiden. Varför inte portionera ut kompetenserna och start up-företagen över riket?

  I Stockholm är allt väldigt dyrt. Det är långt mellan hem och kontor, såvida man inte bor i City och jobbar i City. En del har över 1,5h restid – enkel resa – till sina arbeten.

  Oftast ligger restiden på 45 min x 2.

  Hade jag varit yngre, starkare och inte haft min dotter så hade jag lätt nappat på din idé Magnus.

  #175242
  Dancar
  Deltagare

  Superintressant idé, jag får återkomma när jag varit uppe och kört något år :)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.