Plus Forum E-handelsforumet Logistik För lätta paket för varubrev

Etiketter: ,

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99636
    Becca design
    Deltagare

    Hej!

    Jag har ett litet problem. Jag skickar mestadels väldigt lätta paket, de flesta väger under 100g. I dagsläget använder jag frimärken, innan använde jag mig även mycket av skicka lätt och som ni alla vet är det inte lika prisvärt längre.

    Jag har förstått att varubrev borde vara något för mig, men de flesta av mina brev väger ju för lite! Kan man göra något åt det? Alltså skicka i något emballage så att de väger mer?

    Försvinner varubreven? Det är väl inte helt spårbart? Eller är det värt att skicka dyra varor med skicka lätt?

    Jag har nu försökt kontakta posten för att få ett vettigt svar ang varubrev. De säger bara att en säljare ska kontakta mig inom en vecka. Det har dom sagt förut utan att någon ringt upp. Varför kan inte jag ringa direkt till en säljare?

    Jag börjar bli riktigt frustrerad över att det inte verkar finnas någon bra och billig lösning för sådana som mig!

    #159717
    Dan
    Deltagare

    Den faktiska gränsen går lite lägre. Det som händer är att lätta brev ramlar av sorteringsmaskinen och kommer bort/slöas ner. Det är alltså i både ditt och postens intresse att ha en vikt hög nog för att brevet inte ska komma bort. Har ett svagt minne att 80-100g är smärtgränsen. Du förlorar dock pengar på att skicka lätta varubrev då du betalar minsta viktklassen ändå.

    Vanliga brev blir alltså billigare och förutom att du inte har EDI och sms-avisering skiljer det inte så mycket.

    #159718
    Oscar Troedson
    Deltagare

    @Ts, Frankeringsmaskin kanske är ett alternativ? Ser betydligt mer professionellt ut än frimärken, billigare (om du har rejäla volymer) och lättare att hantera.

    Det som talar för varubrev är, som Dan säger, SMS-avisering sam att incitamenten för att kunden skall anmäla ‘försändelsen som borttappad’ är lägre med varubrev än vanligt porto (frimärken / frankeringsmaskin)

    #159788
    Becca design
    Deltagare

    Tack för svar!

    Jag är medveten om att det är billigare med frimärken, men känner ändå att det kan vara värt det. Dels för att det ser snyggare, smidigare än att mecka med frimärken och har en viss spårbarhet som jag har förstått det?

    Det känns så oprofessionellt när brev försvinner och det enda man kan göra är att skicka ett nytt brev istället för att försöka spåra vart det har tagit vägen.

    Jag har köpt kartonglådor att använda istället för bubbelkuvert, det borde ju väga lite mer. Så jag hoppas att jag kan få upp vikten på breven en aning!

    #159791
    Dan
    Deltagare

    Du kan inte spåra eller hitta försvunna varubrev heller dock.

    Spårningen visar bara viss sortering och om det aviserats eller ej. Annars är det samma sak som brev.

    Brev går att köra via EDI också med lite trollande och porti betalt ser väl proffsigt ut då kan man designa etiketten fritt också

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.