Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Fordran på kort/fakturabolag vid brutet räkenskapsår

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94058
  Dan
  Deltagare

  Jag sitter och gör bokslutet för i år. Jag har brutet räkenskapsår vilket är jobbigt ibland.

  Så jag behöver såklart veta hur mycket har jag sålt för, men inte fått betalt per 2009-08-31. Kreditor är inga problem, bara gå in i kontrollpanelen och titta på fordrings-rapport.

  Certitrade blir det svårare med, de har ingen sådan data påstår de.

  Så lösningen som kvarstår då är alltså att jag manuellt lägger in ett års kortbetalningar och prickar av varje order som jag fått betalt för utifrån deras utbetalningsrapporter.

  Alternativt får jag koda en filläsare som läser dessa filer och uppdaterar mina ordrar.

  Båda alternativ suger och jag tycker inte det är mitt jobb. Certitrade påstår att jag är den första kunden som ber om detta så tydligen löser alla andra i Sverige det på något annat sätt… vilket? :)

  #107133
  GregerA
  Deltagare

  Det verkar ju underligt om du inte kan få en avstämningslista från Certitrade med vilka transaktioner som finns och vilka som är utbetalda.

  I Paynova ser man alla transaktioner via deras admingränssnitt, och för varje utbetalning så kan man också ladda ner en XML-fil med all trans-data.

  Nu kör vi faktureringsmetoden, även på kortorder, så vi behöver inte göra någon sådan beräkning vid årsskiftet. Det görs ju per automatik löpande.

  Men det kanske är ännu ett skäl till att man förr eller senare behöver ett riktigt affärssystem … :rolleyes:

  #107134
  Nicklas
  Deltagare

  Dan, hur lång utbetalningstid har du på Certitrade om du inte har fått betalt för 2009-08-31?

  #107135
  Dan
  Deltagare

  Standard på 1 mån. Problemet är att jag inte vet vad som är betalning för vad. Det framgår inte om jag inte kör deras utbetalningsmail via en parser och gör uppslag mot mina ordrar.

  Dessutom har det tidigare fallit bort betalningar som registrerats som betalda via deras m2m-anrop men som man sedan inte fått betalt för. Förra året satt jag nämligen och prickade av och hittade en del avvikelser. Nu vill jag dock inte göra det igen och jag kan ta att de lurar mig på några ordrar som de klantat bort.

  #107136
  Nicklas
  Deltagare

  Ok, jag får utbetalningar varje vecka från dem, deras system känns inte så bra jag hade senast i dag kontakt med deras otrevliga support när en betalning fanns i ingemansland.

  #107137
  nCo
  Deltagare

  Usch nu måste jag gå in och dubbelkolla våra utbetalningar, blir nervös.
  Deras support eller vad man nu skall kalla den är under all kritik, jag som normalt aldrig säger ett ljud blev tvungen att kommentera förra veckan då vi var med om en mycket märklig incident. En tidigare makulerad order blev plötsligt satt som betald med trans och authcode. När jag kontaktar Certitrade får jag som vanligt ett MYCKET otrevligt mail som lägger all skuld på oss. När jag sedan lyckas påskina att felet troligtvis inte är hos oss får jag ändå skit för att jag bara skickat transnummer och inte skickat med authcode i min felanmälan. Efter en veckas letande hittade de felet, deras demomiljö har skickat ett anrop till vår butik och aktiverat en gammal order?!? Systemet verkar definitivt inte pålitligt och att bli bemött på det viset är för jävligt…

  #107138
  Micke
  Deltagare

  wtf det låter som något en 8åring har byggt som dom nu livekör utan att ha buggtestat.

  En sån sak ska verkligen inte hända, det SKA finnas ett antal säkerhetsspärrar som ska skydda från detta. Att dom sedan släpper ut sin demomiljö i samma som deras riktiga transaktioner ?? Låter ju som någon har rökt några för många tomtar.. (vem vet dom kanske sitter ihop med support å snetrippar när dom svarar på mail)

  Är detta ett företag ni kommer fortsätta göra biz med? Är dom billigast på pappret eller har ni skrivit in er i långa avtal med dem eller vad får er att fortsätta använda dom?

  Jag betalar/går hellre till en bilverkstad som gör arbetet riktigt, ordentligt, i tid och med ett trevligt bemötande än att spara pengar genom att använda ett företag som strular med tider, är otrevliga och kanske tillochmed fuskar med att skruva dit en skruv ordentligt. För detta återspeglar sig i min energi/humör och således kan jag göra fler affärer och snabbt tjäna ihop dessa extrapengar det kostar.

  #107140
  Kocken
  Deltagare

  Vi använder Samport och vid varje månadsavslut drar vi två typer av rapporter från deras system. Den första är på de dagliga överföringar till oss som vi stämmer av mot checken (alla köp i en klumpsumma). Den andra är på alla kort och direktbetalningar som vi stämmer vi av för hand mot vår månadsrapport, det är ett skitgöra men just nu har vi inget bättre sätt.

  #107141
  Parvelito
  Deltagare

  Jag får gåshud när jag hör om Certitrade. De felaktigheter som både Dan och nCo berättar om bör ni föra vidare till finansinspektionen. De stänger förmodligen ned verksamheten samma dag som de får en anmälan om det ni berättar stämmer. De får inte slarva bort en enda liten femöring, markera en enda order fel eller ens för en sekund koppla samman demomiljön med era butiker.

  I övrigt så förstår jag inte riktigt hur ni lyckas få så mycket avstämningsarbete. Jag får i samma sekund som någon betalar något i min shop ett mail av DIBS, och dagen efter sitter pengarna på bankkontot. Jag har förvisso ett affärssystem där ordrarna skrivs in varje dag, och där jag bokför dem som betalda varje dag.

  #107144
  Dan
  Deltagare

  Först och främst uppstår problemet då man kör kontantmetoden. Kör man faktureringsmetoden löser man detta hela tiden löpande.

  Jag bokför min kortförsäljning utifrån utbetalningar från Certitrade. Problemet blir alltså att veta vilka transaktioner jag inte fått betalt för 2009-08-31 (då mitt räkenskapsår tar slut). Jag prickar inte av betalningar i mitt system och därför vet jag inte vilka ordrar som är obetalda.

  Men nu kommer jag koda en importfunktion som kan läsa betalfiler och pricka av ordrarna. Surt jobb bara :(

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.