Föreslå sammarbete

Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Föreslå sammarbete

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #104991
  Arne_1921
  Deltagare

  Jag har en liten nischad e-handel som säljer uppdelad markduk. Eftersom jag är liten löser jag inte att skicka stora paket utan stannar på max 20kg. Man kan däremot komma och hämta.

  Det är däremot många som frågar om dom kan få det skickat som jag får säga nej till.

  Eftersom det såklart finns andra företag som helt sysslar med dessa produkter vore det inte så dumt om jag ändå kunde ta beställningen och sedan passa vidare den till min “konkurrent”. Det blir ju lite 3e part över det hela.

  Jag kan ju helt enkelt bara beställa från Företaget i samma ögonblick som min kund beställer av mig, betala Företaget och välja leveransadress till min kund.

  Kostar ju inget att fråga runt men vill ändå ha lite mer kött på benen innan jag gör det.

  1. Ser det som en win win för alla. om jag fångar kunden och ger det till företaget som jag samarbetar med så får dom en försäljning istället för att kunden ska söka vidare och evetnuellt välja någon annan.

  2. Om beställningen kommer från mig och dom skickar till en kund är väl inget problem för någon part?

  Sedan ska jag ju tjäna något på det oxå men med tanke på arbetsinsatsen så behöver det inte vara så mycket

  Har någon några bra synpunkter tro?

  #186219
  Ekraft
  Deltagare

  Vad har du för problem med att skicka paket som är +20kg?

  #186220
  Arne_1921
  Deltagare

  Jag får nej från dhl. Asså vi snackar 80kg, rulle på 5meter och 40 i diameter vilket Hamnar utan för måtten.

  Nu skickar ju andra med Dhl förvisso så det går väll även om supporten sagt nej till mig …. (dom säger ju olika varje gång men ringar….)

  Men i vilket fall som så har ju bara lager på ett ställe så om någon från kiruna beställer nått stort så blir det svindyrt. Hade ja samarbetat med någon hade jag sluppit detta och nyttjat att dom lyckas skicka över hela sverige.

  #186221
  Stefan72
  Deltagare

  Inte tror jag de säger nej åt dig? De transporterar gladeligen det du vill att de ska transportera. Det är väl kostnaden som är det stora problemet………Det aningen mindre problemet är ju ditt val av produkt som du vill sälja. Där har du en grej som oftast säljs via de som har färdiga avtal. De säljer skrymmande byggvaror hela tiden och då kan man få ett bra avtal. Du har inriktat dig på en produkt bara och då blir det ju av naturliga skäl svårt med logistiken.
  Huruvida det går att få till ett samarbete är ju helt upp till de företag du nämner men frågan är ju om avansen blir så pass att det lönar sig?

  #186222
  Arne_1921
  Deltagare

  Supporten har sagt nej men det är oväsentligt för jag ser ingen poäng med att skicka dessa stora varor själv utan håller mig till min nisch.

  Däremot är det ju synd att inte kunna passa vidare en beställning till en “konkurrent” som har en lösning på logestikproblemet. Får jag bara en liten summa så är det ju värt besväret. Det tar ju inte mig många minuter att lägga en beställning.

  Frågan är väll om det är nått man bör tänka på innan eventuellt kontakt med företaget.

  #186223
  Ekraft
  Deltagare

  Jag förstår problematiken. Det får skickas som styckegods, och väger det så mycket är det ju bra om det finns någon typ av truck att lasta med, för det är svårt att få upp dem på bilen annars.

  Annars anar jag att den där marknaden inte är större än att du känner till konkurrenterna rätt så väl. Välj en du vill samarbeta med och hör av dig till dem med vad du tänkt dig.

  #186350
  Jolo
  Deltagare

  Hej,

  Jag har själv samma tanke, fast med annan produkt, och undrar hur man rent tekniskt löser detta?

  Jag står ju då både för kundtjänst och förmedling av kund till annat företag och jag önskar få en viss procent i betalning för varje försäljning jag förmedlar.

  Affiliate är väl en variant på en lösning?
  Kan inget om detta men företaget som jag länkar till måste väll då registrera sig mm.
  Företaget jag ska förmedla till finns i Tyskland men det borde väl inte vara något problem?

  Andra förslag?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.