Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Företagsnamn

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94730
  Fredde
  Deltagare

  Jag funderar på att ändra mitt företagsnamn och undrar om det är något man bör tänka på när man väljer ett namn?

  Är det smart att försöka att heta lika dant som sin webbshop? Typ dustinhome.se, att man då heter just “Dustin Home” eller “Dustin Home Sverige”. Eller kan det vara en nackdel?

  När kunden handlar med kort tex så står ju företagets namn som transaktionsnamn och heter man då inte som sin butik så kanske det blir förrvirrande för kunden när de kikar på sitt bankkonto och ser ett namn de inte känner igen. Förstår ni vad jag menar?

  #112590
  Parvelito
  Deltagare

  Det finns en del praktiska skäl till att om det är möjligt heta samma sak som ens verksamhet, men det är ju långt ifrån någon nödvändighet. Det går att få butiksnamnet på kontokortsnotorna istället för företagsnamnet. De flesta McDonaldsrestaurangerna heter t.ex. inte något med McDonalds, liksom bensinmackar, ICA-butiker etc också har ett annat namn bakom.

  #112601
  fotofyndet
  Deltagare

  När vi körde igång vårt AB så var det med tanke att köra två olika verksamheter, så vi valde ett neutralt namn som inte säger något om verksamheten. Det blev ett påhittat ord av förnamnen på 3/4 av familjen. Butiken heter fotofyndet.se och det är faktiskt inte sällan som vi får frågor från kunder som ska betala in i förskott till PlusGiro att betalningsmottagaren heter något annat. Så jag tycker att namnet på butiken ska komma igen i namnet på ditt bolag. Om du skulle välja att ändra verksamhet eller så, så går det ju utan större problem att byta namn på bolaget.

  #112603
  henrik
  Deltagare

  Att ha ett neutralt företagsnamn med butiker med olika verksamhet går bra. Bara meddela bankgirot/plusgirot vad för mottagarnamn som ska stå när kunden knappar in numret. Enda nackdelen är kanske att man får ha ett bg/pg per butik. Funkar bra för oss. Alternativt kan man skaffa bifirma om ert kortbolag bråkar om vem som ska stå som mottagare

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.