Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Företagstelefon?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94103
    Fredde
    Deltagare

    Håller på att starta ett nytt företag och undrar om ni har något bra förslag på en leverantör av företagstelefon? Den ska vara mobil så man kan svara oavsett vad man befinner sig och givetvis inte var allt för dyrt att ha.

    Tack på förhand!

    #107407
    GregerA
    Deltagare

    Tre har ju fastnummer som tillval så då behöver inte de som ringer till dig ringa ett mobilnummer. Även övriga operatörer har detta, men jag vet inte om man kan får det på ett enstaka nummer, eller bara som en del av deras växeltjänster.

    Själv kör vi IP-telefoni från Cellip för 39:-/mån. Men vi har inget behov av mobiliteten. Det går dock att vidarekoppla på olika sätt om man vill.

    #107412
    Parvelito
    Deltagare

    En helt vanlig mobiltelefon kostar ju inte skjortan idag precis. Jag har ett abb från Telia som kostar 59kr/månad, och mobilen (en sådan som man bara pratar i) fick jag på köpet.

    Telia är ett måste här i Norrland om man skall ha mobil som faktiskt fungerar, men i andra delar av Sverige finns det kanske lite konkurrens.

    #107413
    Fredde
    Deltagare

    Har kikat runt lite på Tre, Telia och Telenor och hittat följande:

    Tre: 49 kr/månad + 149 kr/månad för mobilen, Samsung Ultra Touch

    Telia: 199 kr/månad, 440 kr (engångskostnad?) för mobilen, Samsung GT 8000

    Telenor: 179 kr/månad, 116 kr (engångskostnad?) för mobilen, Samsung S8000 Jet

    Samtiliga abonemang är valda med en bindningstid på 24 månader.

    Vad tror ni om detta? Något annat förslag?

    #107414
    GregerA
    Deltagare

    Om du huvudsakligen skall ha telefonen för att kunna ta emot samtal så är ju kontantkort och en enkel telefon ett alternativ. Man brukar kunna köpa en sådan telefon för 5-600:- inkl ett startkort.

    Blir det sedan mer telefonerande kan du nog hos samtliga operatörer konvertera kortet till ett riktigt abonnemang.

    #107416
    Fredde
    Deltagare

    Så ni rekommenderar att man kör kontantkort från typ Comviq eller liknande aktör i början? Det tänkte jag faktiskt inte på. Var så inne med det här att många erbjuder “företagstelefoni” men det behöver man då kanske inte så här i början.

    Kan man koppla in någon telefonsvarare som säger något trevligt då man inte är kontaktbar/stänger av mobilen?
    Eller om man vill ha ett sådant här snyggt nummer utåt istället för ett mobilnummer, går det eller måste man teckna företagsabonemang då?

    #107417
    Dan
    Deltagare

    Tänk på att endast abb med fast avgift oavsett antal minuter får användas privat utan förmånsbeskattning… därför många tecknar sådana.

    #107418
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Kan meddela att när vi en period tog bort vårt fasta telefonnr och använde oss av ett mobilnummer fick vi inga samtal alls, från att ha haft ett 30 tal i veckan. Så vill du ha kundkontakt ska du ha ett fast nummer, ej mobil. Vill du däremot inte att kunder ska ringa, skaffa mobilnr.

    #107423
    Fredde
    Deltagare

    Ja, så ett abbonemang är att rekommendera som jag varit inne på från början alltså?

    I det jag listat i mitt förra inlägg “ingår” det en telefon, är det utan förmånsbeskattning?

    De billigaste abbonemanget verkar vara Tre eller Telenor och då kan man köpa till så att man får ett vanligt standardnummer och inte ett mobilnummer. Då kostar det för kunden som ringer endast vanlig taxa.

    Vad kör ni för något, abbonemnag från Telia?

    #107425
    GregerA
    Deltagare

    Jag håller nog med Kodmyran om att det verkar mer seriöst om man har ett fast nummer.

    Förmånsbeskattning drabbas du bara av om du använder företagsmobilen för privata samtal. Eftersom det brukar kosta 4-500:- i månaden för ett sådant abonnemang så måste du ringa en hel del för att det skall löna sig.

    De abonnemangen du listat är inte fastprisabonnemang.

    Själv har jag en privat mobil från Telenor. Ringer inte så mycket att det lönar sig med företagsmobil. Fasta telefonin kör vi via Cellip.

    Så mitt tips är nog fortfarande mobil med fastnummer …. eller ett IP-abonnemang som du vidarekopplar till mobilen (då kan du ju även svara i PC/fast telefon hemma). Operatör får du ju välja en som har bra täckning där du oftast rör dig.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.