Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Förfrågan från UC om certifiering

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98345
    precis en san
    Deltagare

    Har blivit kontaktad av UC Ekonomipublikationer AB där de vill sälja in en logga som ska ligga på min webshop. De säger att min firma har ett så pass bra kreditomdöme och har en mycket bra överlevnadsförmåga de närmaste 12 månaderna (tack för det!). De tycker då att det är något som jag bör “flagga” med på webshopen. Har någon annan fått denna förfrågan och vad säger ni?

    #147889
    GregerA
    Deltagare

    Soliditet har ju under många år erbjudit sin rating-logo i klasserna A, AA och AAA. Det är ganska välkänt vad de står för. UC har hakat på och erbjuder likande sigill som skall signalera vilken riskklass ens företag ligger i. Själva upplägget och företaget bakom är det väl inte så mycket att ifrågasätta.
    Själv jag vi kört med AA-loggan ett par år, men jag är tveksam om den egentligen har någon större inverkan på försäljningen. Kanske något på B2B.
    För din butik, som jag antar är 99% B2C, så är jag tveksam över nyttan. Du borde kunna ha roligare för pengarna. ;)

    #147895
    fotofyndet
    Deltagare

    Jag håller med Greger, vi har motsvarande logga från Soliditet och jag kan inte se att det ger nåt direkt. För en som vet vad det innebär så är det på vissa sätt ett bättre kvitto på att företaget mår bra än vad andra “kvalitetsloggor” är, men tyvärr tror jag inte att den genomsnittlige konsumenten begriper det. Möjligen för B2B som Greger säger.

    #147896
    precis en san
    Deltagare

    Tack för svar. Det var väl ungefär vad jag själv trodde men alltid bra att höra andras inställning.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.