Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Försäljning till hela europa

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101935
    mac5
    Deltagare

    Hej!
    Ska snart börja sälja, främst kläder (egen linje tillverkade I usa) via webshop. Är det något man bör tänka på då vi tänkt sälja till samtliga länder i Europa?

    #175534
    Abbesnabb
    Deltagare

    Du kan ju börja med att titta på betallösningar och fraktlösningar.

    #175535
    kristoffer.gus
    Deltagare

    Även läsa på kring de olika reglerna för momsregistrering, exempelvis via https://www.youtube.com/watch?v=5Qv6gF_qqfg

    #175537
    mac5
    Deltagare

    Tack för svaren,
    Så egentligen är det bara att sälja på, med 25% moms tillägg på allt. Men tänka på att om man börja närma sig försäljning för 30000 euro så ska man börja kolla upp om att betala moms i respektive land?

    #175538
    GregerA
    Deltagare

    Så länge det gäller länder som är medlemmar i EU så är det så.

    Det finns ju ett antal länder som står utanför EU, t.ex Norge, Schweiz, Åland, Island, Grönland …, och då säljer du utan svensk moms till dem. En tulldekalaration måste upprättas och medfölja paketet. Mottagaren betalar lokala skatter och avgifter när de tar emot paketet i sitt land.

    #175544
    mac5
    Deltagare

    Tack för svaret Gregor, detta var svårt… men då blir det att man inte får in moms från alla de slutkunder utanför eu(inklusive stora ryssland) ? Kanske inte har betydelse? extremt tacksam för svar.

    #175886
    VATadviser
    Deltagare

    Hej,

    Det är riktigt som du konstaterat gällande EU länder. Ha koll på din omsättning i respektive land och fakturera med svensk moms. Tänkt på att en registrering kan ta ett par månader om du har otur. Så att du har höjd för det.

    Gällande andra länder så är det som Greger skrivit. Där har vi ingen harmoniserad momslagstiftning så där gäller respektive lands egna regler. Du skall inte fakturera Svensk moms till dessa kunder då detta är vad vi kallar exportförsäljning och den anses inte omsatt i Sverige. Om du själv har tänkt att stå för tull och moms i icke EU länder så är det mycket viktigt att ta reda på dessa länders regler och krav. Norge är ett bra exempel på detta.

    Hör av dig om du undrar något

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.