Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Förslag på Ehandels lösning

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99678
    Da.Ny
    Deltagare

    Hej,
    Jag håller på att utforma och planera en start av e-handel. Jag har ett par idéer som jag ska försöka köra igång med så snart det är möjligt (har fortfarande ett fast jobb). Bägge handlar i första hand om försäljning till BENELUX länderna. Jag bor där själv sedan ett antal år.

    Det jag skulle vilja ha lite input och förslag på är vilken e-handels lösning man ska satsa på?

    Textalk, TicTail etc. Behöver det kosta mycket mer än dessa? TicTail är väl gratis dessutom. Jag tar gärna emot förslag. Jag vill kunna administrera så mycket som möjligt själv.

    Jag har själv en systemvetarutbildning och skulle kunna göra mycket själv rent kod mässigt, men eftersom dagens web shoppar måste sälja rent visuellt också så ska jag nog satsa på en färdig lösning.

    Är mycket tacksam för råd!

    Vänligen,
    Da.Ny

    #160127
    Parvelito
    Deltagare

    Jag har inte så bra koll på vilka betallösningar som finns i BENELUX, men antar att du bör kika lite på vilka plattformar som har stöd för det du vill använda. Över huvudtaget skulle jag nog titta mer på lokala lösningar som kan tänkas ha integration mot fraktföretag, affilliateföretag, prisjämförelseportaler etc i det området.

    #160128
    pete
    Deltagare

    det beror helt på vad du behöver för funktionalitet. Tictail är “gratis” men långt ifrån jämförbart med andra plattformar. Du borde satsa på en open-source lösning som t.ex. Prestashop, där det finns stort utrymme för moduler, teman och möjlighet att anpassa utan att det ska kosta skjortan, särskilt om du är systemvetare själv.

    PMa gärna mer info om ditt projekt om du vill, jag har själv bott i benelux.

    #160124
    NO LINGO
    Deltagare

    Kan nog bara instämma med Parvelito här att kolla lokalt vad som finns eller satsa på en internationellt gångbar “öppen lösning” som tex Magento. Kan du dessutom koda själv så finns det nog ingen anledning att låsa in sig i en hyrlösning och definitivt inte för designens skull.

    #160199
    Da.Ny
    Deltagare

    Hej och tack för svaren.

    Jag har kollat lite på lokala lösningar och det som talar emot det är att det är dyrare och mycket otydligare om vad som ingår etc. Generellt kan man säga att belgien ligger efter när det gäller E-handel och snygga enkla web lösningar. Holländarna kör mer E-handel och många belgare handlar från Holland av den anledningen.

    För min egen del så kommer jag att sälja varor som är tillverkade i Skandinavien och kommer sälja det via ett Svenskt bolag. Det finns flera orsaker till varför jag inte startar ett företag i Belgien i startskedet, men den största orsaken är att det är väldigt krångliga regler och dyrt.

    Det som Parvelito nämner, affiliate och prisjämförelse siter, det finns här men används inte alls som i Sverige. Så det är ingen parameter jag beaktar i nuläget.

    Frakter är något jag fortfarande tittar på. Bpost – belgiska posten – är det som används för mindre paket här. DHL också. Belgien och Holland är ett små länder till ytan och frakter är inga större problem när varorna väl är här nere hos mig och jag skickar dem vidare.

    Tack för tipsen om Magento och Prestashop! Jag ska kolla på dem.

    Pete: Vart har du bott här nere?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.