Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Första e-handeln – funderingar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101988
    chinaski
    Deltagare

    Hej!

    Jag är i stabilt gemak påväg att starta min första e-handel. Det är en ganska snäv nisch med billiga produkter (varje produkt kostar inte mer än 4-5 SEK, hoppas dock på lite kvantitet i köpen) och jag har svårt att se att en konsument skulle köpa produkter till ett totalt värde av mer än 100 SEK.

    Men än dock. Jag tror på produkterna jag kommer sälja och med sensitiv marknadsföring (skänka till bloggar, samarbeten) hoppas jag att få in ett antal beställningar i veckan efter någon månad eller två.

    Jag har satt upp en shop på shopify.com och har börjat lägga in ett par produkter som jag bestämt att jag ska sälja.

    1. Beträffande import samt ‘Drop Shipping’; Efter min research är det AliExpress (i förhållande till AliBaba) som gäller om man inte vill beställa enorma kvantiteter av varje produkt. Jag är mer intresserad av något jag hörde talas om idag ‘Drop Shipping’ som verkar innebära att man bara beställer produkter av sin leverantör på alternativ importsajt om man fått in en beställning på den produkten. Är detta att rekommendera och vad har ni för tips?

    2. När det kom till e-handelslösningar stötte jag på Shopify och tyckte det verkade helt ok. Det kostar ju dock lite om man vill ha plugins och bättre themes, men det får man räkna med.
    Min fundering gäller när det kommer till betalningslösningar (och hur kompatibla de är mot den svenske konsumenten) på amerikanska tjänster såsom Shopify etc?

    3. Vad rekommenderar ni för billiga marknadsföringsknep? Givetvis förstår jag att detta beror på otaliga faktorer men jag antar att det precis som inom varje gebit finns ett antal generella tips som kan appliceras på de flesta av e-handlar? Samarbeten, banners, länkbyten, artiklar, skicka produkter till bloggare, adwords, email, remarketing etc. Men kan ni bjuda på några fler tips just i början? :)

    Jag siktar på att lansera min webbshop inom 2 veckor. Har köpt ett domännamn som jag prel. tycker är okej, får se om det ändras. Men jag kommer återkomma med URL osv.

    Önska mig lycka till med min första e-handel! :)

    #175792
    C.Larsson
    Deltagare

    Du har nog fått med det mesta som är billig markandsföring. Det enda som jag kommer på som du inte har skrivit är flyers, starta en egen blogg, facebook,twitter, instagram. Dela ut visitkort. Du kan också använda dig av mynewsdesk för att släppa nyhetsmeddelanden.

    #175794
    eternalsunshine
    Deltagare

    facebook marknadsföring (som du betalar för) är inte att underskatta.

    Lycka till med din nya webbshop!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.