Plus Forum E-handelsforumet Logistik Fortus

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94063
  Croona
  Deltagare

  Hej!

  Är det någon e-handlare här som har erfarenhet av Fortus?
  Vi skickar med Schenker för tillfället men Fortus priser verkar vara bättre..

  Fortus transportföretag är visst DHL, hur det kan bli
  billigare genom att anlita en mellanhand kan jag tycka är lite märkligt:)

  #107176
  Fredrik Norberg
  Deltagare

  Hej Croona,

  Förklaringen till att vi tredjepartslogistiker har bra mycket bättre fraktavtal än dig som enskild e-handlare beror på de stora volymer vi skickar ut. Vi har t.ex ett 30-tal e-handelskunder och då får du, slarvigt räknat, 30 ggr högre volym som fraktpriserna baseras på från oss.

  Alla skickar med olika speditörer men vi låter e-handlaren, och ibland slutkonsumenten (om det stödet finns på webbshoppen), välja vilka speditörer som ska användas vilket t.ex. kan bli Schenker, Posten, DHL, UPS, Feedex osv.

  Om du inte sätter din egen tid till 0 sek/timme vågar jag lova att det blir billigare att anlita en “mellanhand”. Fördelen du har är också att du bara betalar för exakt den lageryta du använder och den tid som går åt för varje månad. Om du sköter det själv måste du ta höjd för framtida expansion i lagerytan och till viss del även för personalen vilket först betalar igen sig precis innan ny lageryta och personal behöver införskaffas igen.

  Sedan får du även fråga dig själv om du startade webbshopen för att tejpa kartonger och om det är på det sättet du tillför mest värde till företaget ;)

  #107895
  Bjorn
  Deltagare

  Någon som anslutit sig till Fortus? Blev kontaktad precis. Nu skickar jag inte så mycket paket, men 36 kr per paket upp till 3kg låter ju ok. Dock tillägg:

  Fortus priser är exkl. drivmedelstillägg och eventuellt storstads- eller uddaortstillägg.

  #107896
  Dan
  Deltagare

  Vad är ett storstadstillägg? Är det dyrare att skicka till stora städer eller? :)

  Vad är definitionen av en mellanort eller lagom-udda-ort? Något jag funderar på såhär en onsdag…

  #107897
  Parvelito
  Deltagare

  Storstadstillägg utgår till alla orter som har postnummer som börjar med 1, dvs Stockholm. Dock ej på deras tjänst Service Point. 9kr om jag inte minns fel.

  Uddaortstillägg utgår om man skickar till små orter, enligt ett rätt så obegripligt schema. Definitionen är tämligen godtycklig och inte särskilt logisk i mina ögon. 15kr vill jag minnas att det är, men tjänsten Servicepoint är befriad.

  Drivmedelstillägg gör paketen lite dyrare för varje månad är min erfarenhet. Lite större steg om dieselpriset går upp, lite mindre steg (men fortfarande upp) om dieselpriset går ned… ;-) Drivmedeltillägg utgår på Uddaortstillägg och Storstadstillägg, dock ej på tjänsten Servicepoint.

  #107899
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Har de gotlanstillägg också? Minns när vi körde med DSV tidigare, då betalade man 1 kr i Gotlandstillägg på alla paket oavsett vart de skulle. Det motiverades med att annars skulle man aldrig kunna ha leveranser till Gotland för det blev för dyrt, så de skulle alla solidariskt betala oavsett vart paketen gisk

  #107901
  Parvelito
  Deltagare

  Jag har inte sett Gotlandstillägg på deras fakturor, jag tror de bakar in det i DMT. Annars är det precis som du säger att vi alla solidariskt betalar några ören för varje paket som skickas för att subventionera transporterna till Gotland.

  #107908
  MnM
  Deltagare

  tror faktiskt gotland går på udda-orts tillägget istället.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.