Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Forum & blog för kunderna?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94082
    Tomas
    Deltagare

    Jag säljer rökskåp till jägare, fiskare och matglada och nu har Bradley Smoker som röken heter funnits i fem år i Sverige och antalet användare är uppskattningsvis 1000-1500. Inte så mycket men det växer och därmed behovet att prata med andra som röker, dela med sig recept tips osv.

    Denna kundgrupp är inte de som hänger på matforum och snitsar med sauteusen hemma vid spisen i vanliga fall utan mer, grabben med fiberpäls som i skymningen med sin ATV släpar hem bytet från skogen:) Det gör att en “rök din mat-avdelning” på ett vanligt mat- & recpetforum inte är modellen.

    Nu till några konkreta frågor. Om jag ska sätta upp ett sånt forum, kanske dessutom med blogfunktion för de användare som vill. Ska jag då lägga det på min domän.se/rökforum eller egen domän som associerar till produkten: bradleyforum.se eller vad det handlar om: rökdinmat.se

    Tja, vad är bäst tror ni. Jag vill ju driva trafik till min sida också, men kanske google gillar egna domäner bättre, men kopplingen till min shop blir kanske inte lika tydlig.

    Forum med blogfunktion, kan det va nåt tror ni, eller är det att krångla till det. De som vill blogga drar kanske igång en egen blog ändå. Man kan ju tänka sig att skapa särskilda trådar på forumet för de som vill det, som då skulle få lite av en blogs funktion.

    #107306
    Magnus
    Deltagare

    Det är en svår fråga.
    Jag misstänker att det är bäst och billigast att koppla den på den befintliga sidan. Misstänker att det kan vara svårt att få igång den med artiklar, blogg-inlägg då ämnet är litet.

    Kan nämna att Jag har gjort raka motsaten med till ex. kamerafilter.se
    Det beror på att mitt namn tvspelsw…. är felaktigt mot vad Jag säljer och har funderingar på att byta namn. eller ev. sälja av tvspels-delen.
    Apropå Google så tror Jag det viktigast är att skriva sådant som besökaren vill läsa eller skriva om på sikt. De justerar sina parametrar hela tiden så det som är bra idag kan vara skit imorrn.
    Få artiklar av dom som har köpt varan tror Jag är bra på sikt.

    #107310
    Tomas
    Deltagare

    Ja, jag får fundera vidare på det. Det är ju främst tänkt att ge mitt företag nåt av det så det kanske är bästa att köra det under egna butiksdomänen.se/forum till att börja med.

    #107312
    Dan
    Deltagare

    Det finns fördelar både för- och emot båda alternativ.

    Köra allt på samma domän:

    +Utökar sökmotortrafiken och sökordsbredden mot din målgrupp.
    +Kan påbörjas direkt pga ranking och trafik du har i butiken.
    -Kan vara jobbigt att ha diskussioner om konkurrenter och dig själv i ett forum som du måste bevaka väldigt intensivt då.

    Köra på extern sida:

    +Inte samma problem med neutralitet och trovärdighet
    +Möjlighet att boosta med inlänkar från fristående domän som google ser som en egen “entitet”.
    -Måste startas från scratch och bygga trust/trafik.

    #107318
    timmy
    Medlem

    Alternativt kan du köra rökforum.domän.se, då ser google den som en egen domän med egen trust och du får samtidigt en koppling till din webbshop.

    Som jag ser det så är det väl mycket länkar som går ut från ett forum än in (känns som det). Så förhoppningsvis kan du få många länkar till din webshop från olika diskussioner i forumet. De länkarna räknas antagligen mer om de ligger på en “egen” domän istället för på samma. Externa länkar är mer värda än interna.

    Hade det däremot handlat om en blogg, som kan få mycket inlänkar och inte lika mycket utlänkar. Då hade jag nog valt att ha det på samma domän för att ge mer trust till huvuddomänen.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.