Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Fotografering av era produkter, Hur gör ni?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #102454
  andret
  Deltagare

  Hej!

  Jag har ganska nyligen startat upp ett lågprisfotokoncept som ska lösa ehandlares fotografering till ett överkomligt pris. Ni kan kika in detta på Produktfotografering – hos en snabb, enkel och billig fotograf

  Jag skulle vilja ställa frågan till er. Hur jobbar ni med produkt fotografering? Fotograferar ni själva eller anlitar ni en fotograf?

  Nämn gärna vad ni har för ungefärlig omsättning/antal order i er butik. Jag förstår att ni som driver minihandel inte har råd att fotografera era produkter hos fotograf oavsett vad det kostar.

  Mvh

  #161369
  Paola
  Deltagare

  Jag kan väl börja:

  Jag fotograferar och redigerar allt själv. Jag driver en sådan där minihandel som tycker det är för dyrt med en fotograf.

  #161372
  Runns.se
  Deltagare

  Då vi har mellan 100-200 nya produkter varje månad så tar vi alla bilder själva eller använder bilder från leverantörer.

  #161373
  Lubic
  Deltagare

  Hej,

  Vi tar våra egna bilder, då det ekonomiskt inte skulle vara hållbart att använda en fotograf.

  Vi har ca 20 000 produkter och vill gärna ha 2 bilder per produkt så totalt blir det ca 40 000 bilder. Det skulle då innebära en kostnad på ca 4 miljoner om vi via avtal hos er kan få ner priset till 100 kr per bild.

  Ett annat problem, förutom just priset, är att vi får hem nyheter nästa varje vecka. Detta innebär att vi då måste skicka ett par/tre produkter per gång till er och sedan få hem dem igen för att kunna sälja dem till våra kunder. Detta gör att tiden för att få in nyheter blir ca 1 vecka längre, då produkterna måste skicka fram och tillbaks till er. Just nu tar det några minuter att få fram bilder och få upp produkterna efter att vi fått hem dem.

  Tror er marknad är butiker som säljer många ex av ett fåtal produkter, då man kan lägga mer tid och pengar per produkt. Vi har en hel del produkter som vi bara säljer ett par/tre ex av varje år. Då måste kostnaden för att lägga upp produkterna på hemsidan vara minimal.

  #177539
  Anton A
  Deltagare

  Fotar själv och låter sedan en kille ner i Indien frilägga bilderna. Smidigt och billigt.

  #177542
  Yvonne
  Deltagare

  Även jag fotar och redigerar själv, miljöbilderna har dock en fotograf tagit.

  #177596
  Lipan
  Deltagare

  Vi anlitar fotograf och har hittills gjort tre fotograferingar sedan vi öppnade (3,5 månader sedan). Det mest lönsamma hade naturligtvis varit att använda oss av våra leverantörers bilder, men då vi vill fota våra produkter (underkläder) på “vanliga” människor som modeller och ha bilder helt utan retuscherade modeller och vi inte har den fotokunskapen själva så anlitar vi den hjälpen. Vi är som sagt nystartade så omsättning låter jag bli än så länge, men vi är väl en mini-ehandel. :)

  #177603
  notionstore
  Deltagare

  Vi fotar själv om inte leverantörsbilder används. Har fixat en liten fotostudio som är egen ihopsatt. Träplankor med starka vita lampor från ikea på stativ. folie “speglar” med wellpapp (ingen kunskap om fotografering sedan tidigare).
  haha låter lite B men nu efter 6 månaders egen fotografering tycker jag vi börjar få riktigt bra bilder. Mina fotoretuscheringar har även dom blivit otroligt mycket bättre. Kan inte tänka mig att vi ska betala 100kr per kort. Vi har dock inte så jätte stort lager men inte heller den omsättningen och den kvantiteten per produkt för att det skulle löna sig att gå till en studio/fotograf.
  Men det ska tilläggas att jag gärna skulle vilja ha det gjort då jag tycker det tar för lång tid för mig att redigera och fotografera allt så det blir bra :P Men men, kan inte säga att jag skulle lägga den tiden på något ställe jag kan tjäna mer pengar på.
  Over and out!

  #177627
  SandL
  Deltagare

  I tidigare e-butik så fotade jag bilderna själv, köpte sen redigeringstjänsten av kunnig person, det handlade mer om för lite kunskap att redigerade själv.
  Att anlita en fotograf skulle bli extremt dyrt i ett längre perspektiv, speciellt då produkterna ändrades hela tiden. Idén är god, gäller bara hitta och erbjuda de tjänster e-handlaren vill ha. Från enklare servicetjänster till mer arbetade fotoarbeten.

  #177628
  Dumle
  Deltagare

  Avsågat badkar och två bygglampor ovanpå.
  Inga skuggor (nästan) och lätt att rengöra.
  Det är för enkelt att fotografera för att det skall vara lönt att anlita någon annan tycker jag. Till och med mäklarna springer ju ofta runt med en kamera själva.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.