Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem fråga angående payson!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96636
    krimo35
    Deltagare

    Hej alla e-handlare!

    Jag är i fullfärd att göra klart en e-handelssida som kommer att sälja t-shirts. Just nu tittar jag på vilka betalsystem och vilka lösningar som är bäst för mig och mina framtida kunder.

    Jag använder webplattformen Jetshop mini och Jetshop rekommenderar Payson som alternativ. När jag började läsa om Payson på Jetshops hemsida står det att det kostar 3588 kr i startkostnad för bara en betalningsmetod av Payson därefter kommer det att kosta 299 kr i månaden.

    Går man sedan direkt in på Paysons hemsida står det att man endast betalar för transaktionskostnaderna dvs att inga start & månadskostnader förekommer!

    Jag undrar om det är något jag missat eller försöker Jetshop bara mjölka pengar från sina kunder?

    #128665
    bloggus
    Deltagare

    @krimo35 26119 wrote:

    Jag undrar om det är något jag missat eller försöker Jetshop bara mjölka pengar från sina kunder?

    Välkommen till Jetshop (och en del andra som har sådana priser för att lägga till en betalningsmodul)! Tyvärr.

    #128666
    Sandblom
    Deltagare

    299*12=3588 ;)

    Man betalar hela avgiften direkt istället för att betala månadsvis.

    Payson är förutom Jetshops avgift gratis att använda.

    #128667
    Parvelito
    Deltagare

    Av alla alternativ som finns för en liten E-handlare är nog Jetshop Mini den som är allra dyrast.

    Du betalar 299kr i månaden för Jetshop Mini + 1,5% av din omsättning. Då ingår inga betalningssätt. För att installera Payson vill de ha ytterligare 299kr (eller 399kr om du skall ha både kort och direktbetalning) per månad. Sedan vill Payson ha 3kr + 3% för varje transaktion. Om vi antar 500 köp per år á 200kr + moms (1,5köp per dag) så betalar du först 3588kr för webshopen, 1500kr i provision, 4788kr för att kunna ta betalt med Payson, och 5250kr till Payson i transaktionsavgifter. Summa 15126kr eller rätt så exakt 15% av din omsättning.

    Mitt tips är att du väljer något annat sätt att sälja dina varor, för med det här är det inte du som kommer att bli rik.

    #128670
    krimo35
    Deltagare

    tack för svaren!

    Jetshops alternativ känns dyra och jag överväger eventuellt att byta webplattform. Brukar de andra webplattformerna också ta ut kostnader för betalningsmoduler<+ och i så fall till vilket pris? Jag vill bara tillägga att jag fick ett specialerbjudande från jetshop mini där jag betalar 99 kronor i månaden. Men det kanske är trots det värt att byta? (när man ändå är i startfasen!)

    #128672
    Parvelito
    Deltagare

    Jag tror inte att någon annan tar betalt för något så basalt som betalningsmoduler, det brukar däremot vara en del tillägg om man vill ha det kopplat till affärssystem och liknande.

    #128673
    pyhobby
    Deltagare

    Det är inga dåliga “hittepåkostnader” Jetshop lägger på. 2995kr för att kunna visa kategoribilder, 995kr för en gillaknapp. Paysonkostnaden går också in under “hittepå”.
    Jag skulle ha valt en annan leverantör. Visst 99kr i månaden känns ju kanske lockande i början, men det kan lir dyrt i längden.

    Lycka till med butiken!

    #128681
    Stampelstugan
    Deltagare

    Jag har Payson som betalningsalternativ i min butik som ligger hos Wikinggruppen, jag har betalt 900 kr för att Payson ska aktiveras/kopplas till butiken men utöver det betalar jag ingenting mer än Paysons avgifter på 3 kr + 3%. Jag hade aldrig gått med på att butiksleverantören ska ha betalt per månad!

    #128682
    sandstrom
    Deltagare

    Ser onekligen saftigt ut.

    Har själv byggt och precis som du säger så har jag inga fasta kostnader för Payson och då har jag alla betalningsalternativ tillgängliga.

    Mycket pengar direkt i Jetshops ficka mao. 😮

    #128683
    Isse
    Deltagare

    Jag tycker att du ska undvika plattformer där du betalar månadsvis för att i längden tjänar du på att lägga ut en engångssumma. Jag har tidigare använt c4medias plattform och var riktigt nöjd med det, kolla med dem också. Lycka till

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.