Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Frågor kring variabla produkter i woocommerce

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104831
    switchblade
    Medlem

    Hej,

    Ny här på forumet och mitt första inlägg:)

    Har jobbat nu i ett par månader med att sätta upp min första e-handel och har stött på en del utmaningar som jag skulle behöva lite input kring.

    Jobbar i woocommerce med DIVI-builder för att bygga sajten.

    Jag kommer bland annat att sälja måttbeställda möbler och andra måttbeställda produkter i sten.

    Min utmaning är att låta kunderna anpassa produkterna innan checkout på ett smidigt sätt.

    Första exemplet är måttbeställda bord. Kunden kommer att kunna välja följande:

    1. Färg på underrede (ingår i priset men ska vara valbart mellan ett par olika färger så att det kommer med i ordern)
    2. Höjd, längd och bredd på underredet (påverkar pris, men ev. lägger vi in det som ett påslag på stenpriset)
    3. Typ av sten (marmor i olika färger eller t.e.x granit)
    4. om man vill ha en hylla eller inte på bordet

    Sen ska detta bli en produkt som kunden kan checka ut via Klarna och betala direkt. Sen tillverkar vi den enligt specifikation och skickar till kunden.

    Jag har köpt följande tillägg: https://woocommerce.com/products/measurement-price-calculator/

    Problemet är att jag inte riktigt vet hur jag ska göra för att få till detta på ett smidigt sätt. Vi kommer ha ca 30-50 stensorter att välja mellan och det är stensorterna som styr vad bordet kommer att kosta då stenarna är olika dyra.

    Kunden kommer dock att välja måtten på underredet och detta styr i sin tur hur stor skiva som behövs, vilket kommer att generera ett pris beroende på vilken sten som valts.

    Idealscenariot är ju om man väljer typ av bord först och sen väljer i en lista där alla stensorter finns som tillval med tillhörande bild, matar in måtten man önskar samt önskad färg och höjd på underrede.

    Hur skulle ni gå tillväga för att uppnå detta enklast, finns det några bra plugin? Jag kan inte koda så då får jag ta in någon som kan hjälpa mig.

    Eftersom ovan inte verkar helt enkelt att uppnå så undrar jag om ett alternativ kan vara att istället utgå från stentyp först och sätta upp en produkt per stensort (ca 30-50 produkter) för t.ex. vit marmor som heter “Vit marmor för stenbord” där man sen använder measurement price calculator för att mata in längd och bredd på skivan så att detta då kommer att styra priset. Sen får man välja höjd, färg och ev. hylla som tillval fast utan att det påverkar priset. Detta borde gå att lösa med ytterligare ett plugin för “product options”. Nackdelen är ju att det blir otroligt många produkter att sätta upp med variabel prissättning etc.

    Eftersom samma stensort kommer användas till t.ex. stenskivor till bord, köksbäknar och golvplattor så hade det varit bra om stensorterna kunde vara universella för alla typer av produkter.

    Vi kommer även att sälja måttbeställda speglar, men där blir det lite lättare eftersom man bara väljer bredd och längd på spegeln och då funkar tillägget bättre, dock har jag svårt att hitta en bra lösning för att ha måttbeställda produkter med tillval som inte kostar extra (färg etc.)

    All info och tips hur detta bäst skulle sättas upp mottages med stor tacksamhet!

    Tack på förhand

    //David

    #185744
    mailingbags.nu
    Deltagare
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.