Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Frågor om Jämför E-handelsplattformar

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94953
    Mony
    Deltagare

    Sitter här på kvällskvisten och jämför olika E-handelsplattformsalternativ.

    1. Vad betyder/menas med att shoppen kan hyras? Jag menar är det inte det man gör när man betalar xkr/mån? Vad innebär ett ja och ett nej i denna kategorin?

    2. Mängden datatrafik. Hur mycket trafik tar det normalt till en liten shop? Är tex 1 Gb lite? Om man då skulle tex lägga upp filmer på youtube a la SweCat, betalar man massor för denna trafiken då så man ska ta en lösning med mer än 1 Gb trafik? Vad händer om jag går över trafikgränsen? Betala böter eller shoppen blir låst för mina användare?

    #114416
    Dan
    Deltagare

    1. Vissa lösningar kan man bara köpa loss helt eller betala konsulter för att installera. Ja betyder att du kan hyra lösningen med en månadskostnad, nej att du inte kan det.

    2. Räknar vi på 100 besökare om dagen som laddar 4 sidor i snitt, som alla är cirka 500kb var innebär det 200mb om dagen och 6gb i månaden. Detta varierar stort, men 1gb bränner man rätt snabbt. Testa hur stor din sida är på Pingdom Tools

    Överstiger man gränsen brukar man betala för överskjutande trafik.

    Du betalar inte när nån spelar en youtubefilm eftersom filmen ligger hos Youtube och strömmsa från deras servrar.

    #114418
    Mony
    Deltagare

    Som den är nu med DNN och CataLOOK store

    Website information
    Total loading time:4.2 seconds
    Total objects:115 (1100.5 KB)
    External objects:1 (50.7 KB)
    (X)HTML:3 (27.4KB)
    RSS/XML:0
    CSS:10 (43.9KB)
    Scripts:8 (187.1KB)
    Images:94 (842.1KB)
    Plugins:0
    Other:0
    Redirected:2

    = ~2150KB

    #114421
    Dan
    Deltagare

    Ja då är det bara att räkna på snitt i antal visningar och antal besökare du räknar med att få :)

    1gb är dock lågt, så satsa på något högre eller förhandla upp det om det är gränsen.

    #114424
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    De flesta butiker har en trafikgräns, och oftast om man gör över den så får man betala ett belopp för mer trafik. Jag tror inte någon låser butiken för en sådan sak.
    Många är också ganska flexibla med den gränsen har jag förstått så går man över den lite då och då tror jag knappast företagen bryr sig, men betalar man för 1 gb och ligger månad efter månad på 10 gb, så börjar nog de flesta reagera.

    Sedan gäller det också såklart att ha en liten lättladdad shop som inte är nerlusad med högupplösta bilder, men det är också sånt man bör tänka på för att få en snabbladdad sajt rent seomässigt. Realistiskt är en sida max 40 kb i snitt och då tar vi i så vi kräks. 500 mb är för stort, Dan då måste du tänka på att skala ner sidorna.
    jag tror Swecat/gardehome klarar sig på 2-3 gb om jag inte minns galet, men jag återkommer kring det för nu var det läääääänge sedan jag kollade

    #114425
    Dan
    Deltagare

    Nja… 40kb… testa själv på Pingdom och visa mig en sida som är på 40kb. Gardenhome är på 454kb exempelvis och laddar på 4,6 sekunder.

    Min sida med alla script är på 2529 kb men eftersom jag kör både Memcached och Lighttpd för att serva allt statiskt material som bilder och javascript så laddar min på 2,2 sekunder.

    Förlåt för dissen, men du började ;)

    ps. testerna pendlar såklart upp och ner beroende på anropande server men jag fick faktiskt 2,2 nu när jag testade, får aldrig över 4s iaf. http://tools.pingdom.com/ ds

    #114426

    catfight_41779151.jpg

    #114427
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    @Dan 10190 wrote:

    Nja… 40kb… testa själv på Pingdom och visa mig en sida som är på 40kb. Gardenhome är på 454kb exempelvis och laddar på 4,6 sekunder.

    Min sida med alla script är på 2529 kb men eftersom jag kör både Memcached och Lighttpd för att serva allt statiskt material som bilder och javascript så laddar min på 2,2 sekunder.

    Förlåt för dissen, men du började ;)

    ps. testerna pendlar såklart upp och ner beroende på anropande server men jag fick faktiskt 2,2 nu när jag testade, får aldrig över 4s iaf. Pingdom Tools ds

    Det är helt ok, dissa på du bara :D

    jag tror jag missförstod nog dig, du menar hela butiken eller hur? Jag pratade enskild sida i butiken för det var så jag tolakde dig och blev förskräckt över 500 mb, då är det lite annat :D

    #114428
    Dan
    Deltagare

    Aha, jag menar allting (bilder, script, html osv osv) ja, inte själva HTML:en då håller jag med helt och hållet även om min säkert är större :)

    OT: Att köra en statisk webbserver+cachea mer gör verkligen susen för butiken, jag har gått från 13s till 2-3s. Tack vare Hjalmar här på forumet.

    #114429
    Parvelito
    Deltagare

    shop.parvelito.se är 454kB och laddar på 0,8 sekunder :-)

    Jag tror man skall försöka hålla sig under en 1MB, för hur snabba kopplingar vissa kunder än har så finns det gott om folk som surfar med diverse 3G-modem. Jag vet själv hur frustrerad jag blir om någonting tar 10-15 sekunder att ladda, och varje gång man klickar på något så börjar sirapen att rinna långsamt igen.

    För att räkna lite till Monica.

    Det föds i Sverige knappt 120.000 barn per år. Om 5% av dem går in på din sida och kollar på vardera 4 sidor som är 1MB stora så blir det 24GB, eller i snitt 2GB/månad.

    Skall du expandera utrikes blir det mer trafik. Sikta gärna på något som från början innehåller 5-10GB trafik. Får du mycket mer trafik så är det ett angenämt problem, och då är inte en extra räkning så tung att betala.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.