Plus Forum E-handelsforumet Logistik Frågor Utlandspaket Företag

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99669
    JPS
    Deltagare

    Hejsan. Jag väntar ett viktigt paket från Belgien som är skickat tydligen som företagspaket fast det är till mig som privatperson. Har ett par funderingar. För det första så kommer det inte upp någon info alls på Posten.se när jag söker på kolli-ID. Däremot så kommer det upp info på något som det står Godssökning och som tillhör Posten också. Har Posten två olika system eller? Denna site som infon kommer upp på heter typ “posten.se/tracktrace/TrackConsignments”
    Någon som vet varför jag får upp info på detta ställe men inte på postens vanliga sök sida?
    Infon som jag får fram är, 1.UPK Malmö: Posten tagit emot försändelsen, 2.Malmö: Sorterad, och slutligen 3.Malmö: Passerat Terminal. Status är Transporteras. Så har det varit i ett och ett halvt dygn, all denna info är från runt 14 tiden Fre 22 Feb. Paketet ska till Stockholm, betyder inte detta att den befinner sig ute på vägarna? Borde den inte blivit scannad vid ankomst till nästa terminal?
    Det är enligt infon ett Företagspaket-Import (98). Om någon ville kasta lite ljus över detta så vore jag hemskt tacksam. Är orolig att den fallit mellan stolarna, man har ju hört så mycket om Posten. Verkar allt normalt? Uppdateras inte tracking info under helgerna? När ska det delas ut till mig, tidsram? Tacksam för svar.

    Mvh, JPS.

    #160249
    Dan
    Deltagare

    Den ligger antagligen i en bur för inleverans i terminal i sthlm. De jobbar inte på sortering på lördagar eller söndagar utan börjar måndag morgon om jag inte minns fel. Så utleverans lär ske på måndag gissningsvis

    #160252
    JPS
    Deltagare

    Tack för snabbt svar. Men borde paketet inte blivit scannat när det kom till Stockholm till terminalen / sorteringen? Eller du menar att det inte vart scannat för att dom hade slutat jobba när paketen kom till terminalen. Jag trodde att chauffören scannar paketen även när han lastar av dom. Tyckte jag läste det nånstans någon gång. Men kanske inte funkar så då?

    Mvh, JPS.

    #160253
    Dan
    Deltagare

    Kan tänka mig att han scannar ut burarna men att paketen kanske inte scannas, men har ingen aning faktiskt.

    #160254
    fotofyndet
    Deltagare

    Jag har kört en del fjärr åt Poståkeriet och då var det så att man kom till en helt tom terminal på fredag kväll/natt och lossade bil och släp. Dessa paket scannades då inte, inte heller behållarna, förrän på måndag morgon. I de flesta fall såg det då ut som att de låg kvar på den spridande terminalen.

    Så var också fallet med Postens nu nedlagda Ångeterminal som alla var så förbannade på för att paketen låg där i ett helt dygn. Egentligen låg de på en terminal nära kunden, men var inte scannade.

    #160255
    JPS
    Deltagare

    Okej där ser man, då hoppas jag att det är så det ligger till och att det helt enkelt inte uppdaterats. I mitt fall är senaste infon “passerat terminal”, det kanske kan vara lite varstans?

    Och tycker det är konstigt att ingen info finns på Postens ena sök sida men däremot på den andra, mig veterligen har dom bara ett sök system. Ibland brukar Postens kundtjänst kunna gå in i ett internt system och få fram mer info än vad allmänheten får. Det kanske är samma system som jag fick fram info på som dom brukar gå in i?
    Men men får tålmodigt vänta och se.

    Mvh JPS.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.