Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Frakt vs Expeditionsavgift?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93847
    Rikard
    Deltagare

    Jag undrar hur ni tänker kring detta med fraktfria köp där en expeditionsavgift tas ut istället? Det är standard i vår bransch (toner & bläckpatroner) och mer eller mindre alla aktörer tilllämpar expeditionsavgift.

    När vi började sälja på nätet så ville jag tillämpa enhetsfrakt istället för exp.avgift men jag tror att rädslan för att kunderna hade ett invant beteende att expeditionsavgift alltid tillkommer oavsett frakten på bläckpatroner gjorde att vi tillämpade exp.avgift istället för frakt. (Sen finns det lite juridiska bitar i det där med frakt vs exp.avgift också)

    Nu vet jag inte hur det ser ut i andra branscher men jag är ute efter lite feedback på de olika alternativen. Jag upplever det som ärligare att köra med frakt istället för exp.avgift men när saken ställs på sin spets så är det ju frågan om vad som konverterar bäst och vad kunden upplever som billigast.

    Hur resonerar ni?

    #105679
    Dan
    Deltagare

    Det är ett busenkelt A/B test. Bara byt namnet på “variablen” om du har möjlighet att göra det. Personligen blir jag nog sur på expeditionsavgift. Vafan är det liksom? Jag vill veta vad jag betalar för. Jag har svårt att se att kunderna gillar att se det ordet där istället för fraktkostnad. Men jag vet inte, men jag hade testat.

    #105686
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Helldre frakt för min del. Vi hade expeditionsavgift ett tag och kunderna klagade på att det tillkom något utöver frakt. De var med andra ord så invanda på att frakt tillkom alltid, så att expavgift fick dem att se rött.

    #105700
    Rikard
    Deltagare

    Jo, det är precis det jag befara Kodmyran fast tvärtom. Att kunderna är invanda på att expeditionsavgift tillkommer eftersom alla konkurrenter använder sig av detta så att frakt blir något negativt.

    Dan: Man borde provköra det så men det är köpvillkor och fraktvillkor mm som också behöver ändras.

    Hur som så kommer jag byta över till en fast fraktkostnad så får vi se vad kunderna tycker. Blir det katastrof får vi väl byta tillbaka. Det är ju intressant med förändringar.

    Tack för era åsikter.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.