Plus Forum E-handelsforumet Logistik Fraktökningsmodell versus enhetstaxa

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98720
    bse
    Deltagare

    Hej alla på Ehandel.se!

    Jag håller på och bygger en e-butik där det finns önskemål om en (som jag kallar den) fraktprisökningsmodell och vill se vad ni anser om detta i relation till enhetstaxa.

    Modellen innehåller klasser där t.ex. 1-4 varor är klass 1, 5-10 varor är klass 2 osv. När kund beställer 3 varor visas fraktpris för klass 1 etc.

    Vad jag läst mig till här och på WN är att enhetstaxa är bästa lösningen för att kunden ska ges en tydlig uppgift om fraktpris och för att det ska bli lättjobbat backend.

    Men eftersom varorna i det här fallet väger en del så är det väldigt stor skillnad på emballage och porto om kund beställer en eller tio varor.

    Hur resonerar ni kring detta?

    #151323
    Parvelito
    Deltagare

    Min drömmodell är att försöker ha ett något så när lågt enhetspris eller fraktfritt, och så klämmer man in omkostnaderna i varans pris istället.

    Köper kunden 10st av något så tjänar man förhoppningsvis pengar på varorna som räcker till frakten.

    #151330
    Plastskivor
    Deltagare

    Beror ju på om produktsortimentet passar för att ha enhetsfrakt.
    Inom en del branscher är det stora och dyrfraktade kapitalvaror som det är ganska stor prispress på, och så har man även diverse tillbehör som det är bättre marginaler på och som inte är dyra att skicka. Då passar det nog inte med enhetsfrakt.

    #151332
    bse
    Deltagare

    Det aktuella fallet handlar om böcker. Sällan som det köps fler än en kanske men just den här butiken kommer delvis att vända sig till personer som alltid köper just fler ex av varje bok. Målet är att frakten ska vara automatiserad även om det såklart går att jobba utifrån frakttabeller vid större ordrar.

    #151335
    Ggaiv
    Deltagare

    Om du inte har enhetsfrakt så skulle jag säga att frakten blir lägre ju mer man beställer.

    Även om det är logiskt att fraktpriset beror på vikten så gillar jag personligen som kund inte att bli “straffad” för att jag beställer mer.

    Sent from my GT-I9000

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.