Plus Forum E-handelsforumet Logistik Fraktpris

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104450
    erzuruma
    Deltagare

    Hej!

    Kan någon/några erfarna hjälpa till att räkna ut vad frakten ungefär kommer att kosta för mig, hur jag än vrider o vänder får jag inte till det. Jag kommer för mesta dels skicka små och medelstora paket dvs mycket brevpaket och paket som är ca lika stora som en vanlig skokartong.

    Jag har tänkt att börja med Postnords Varubrev och OM jag har förstått dem rätt kostar det 22-46 kr upp till 1kg och 61 kr upp till 2kg. Men det gäller avtalskunder och det står “Minsta antal Varubrev i en (1) inrikes sändning är 100 stycken.” måsta jag alltså skicka 100 brev på en gång eller förstår jag helt fel? jag har försökt kontakta dem men får inget vettigt svar.

    Om paketet är för stort för att skickas som varubrev ska man då välja Postnord Mypack Collect? då är lägsta priset för paket 127 kr upp till 3 kg? :confused:

    Jag ska precis starta en webbshop men vill få klart vad jag ska betala frakten innan jag lägger ut fraktpris åt kunden.

    Exempelvis:
    Med EDGE avtalet så kostar 1-3 kg paket 45kr exl moms, men det kommer till drivmedelstillägg på 13.9%, ska jag då beta DHL ca 52 kr exl moms för frakten?

    Är det någon som har koll på vad “fraktnätverket” har för priset på fraktavtalet med DHL? där betalar man engångskostnad på ca 3000kr.

    #184484
    Stefan72
    Deltagare

    Har du bara enstaka sändningar till en början så kan du nog skippa posten helt. Då får du inget bättre pris än de olika avtalsföreningarna som du typ har räknat upp.
    Jag kör själv fraktnätverket, där får man dessutom rabatt på engångskostnaden om man har vissa webshopar. Kolla detta.
    Fraktpriserna har jag ingen direkt koll på, den prislistan jag har utskriven är några år gammal och den börjar iallafall på 44kr upp till 3kg
    Jag kör enhetsfrakt på 70kr på normala paket och fraktfritt ibland så jag har ingen faktisk koppling till aktuellt pris.

    100brev i en normal varubrevssändning tror jag är om de hämtar hos dig. Har man mindre så får man lämna in själv hos närmaste företagscenter (som kan ligga bra långt bort) Du kan inte lämna hos ombud.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.