Plus Forum E-handelsforumet Logistik Fraktpriser inom Europa

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95390
    abb
    Deltagare

    Hur ser fraktpriserna ut från Sverige till resten av Europa? Vem är bäst på det, sett till leverans och pris? DHL? Skickar inga paket nu men funderade på det hela.

    #117698
    Parvelito
    Deltagare

    Det är en rätt så hård konkurrens, så vem som är billigast beror i vanligen på vad du skickar, vart du skickar ifrån och mer specifikt vart i Europa det skall, samt hur transportören i övrigt bedömer ditt gods och dig som kund.

    #117704
    abb
    Deltagare

    Mindre paket, 20x20x20 är vanliga liksom 40x20x20 eller nått sånt med vikt från 0-5kg. Främst till UK och Tyskland, från Sverige. Blir inte många paket i veckan, 0-10 kanske?, så där är väl ett stort minus för mig direkt.

    #117705
    Parvelito
    Deltagare

    Då skulle jag rekommendera dig att titta på tjänster som Pluskontot eller Lessmore och se vad deras gruppavtal med DHL/Schenker/Posten kan göra. Sannolikheten att du själv kan pressa priserna mera än vad de lyckats med är små, nästan hur du än lägger upp förhandlingsargumenten.

    #117727
    GregerA
    Deltagare

    En viktig faktor är också om du skall skicka till företag eller privatpersoner.

    Tyvärr erbjuds ännu inte DHL Servicepoint eller Schenker Privpak till utlandet, så om det är leveranser till privatpersoner så har dessa företag inget bra alternativ. De som kan erbjuda något är Posten (Postpaket Utrikes eller brev/skrymmande/ev rek) och Bring Parcels (Carry On HomeShopping).
    Vid din volym är det dock svårt att få annat än marginell rabatt hos dessa.

    Gäller det leveranser till företag är utbudet betydligt bättre; DHL, Schenker, Posten, Bring, UPS, TNT, FedEx. Bästa dealen torde vara att använda DHL EuroPack via ett medlemsskap i Pluskontot, Lessmore, m.fl.

    #117729
    Croona
    Deltagare

    När vi skickar till privatpersoner Danmark eller Finland så skickar vi Schenker Parcel. Det vill säga egentligen företagspaket. Vi har dock skickat kanske en 150 sådana paket senaste två åren och de har alltid gått fram:)

    #117731
    GregerA
    Deltagare

    Ja, det gör vi också, men det är en speciell deal med Scenker eftersom de inte kan erbjuda Privpak.

    Det är lite strul om mottagaren inte är hemma och kan ta emot paketet, särskilt som det är GLS som kör ut paketen i DK, och de inte kan följas hela vägen via Schenkers tracking. De får ett nytt nummer hos GLS. :(

    Man kan skicka med DHL också, men om mottagaren inte är ett företag så är avisering obligatorisk, och då kostar det dels extra, dels så ringer de innan de gör ett utkörningsförsök, så det tar minst en dag extra – ofta flera – innan kunden kan få sitt paket.

    Så för privatkunder är leverans till utlämningsställe oftast bäst.

    #117733
    abb
    Deltagare

    Är företag till privatperson som gäller för mig. Om vi tar Pluskontot som jag kikade på nu, finns det några prisexempel?

    Edit: Någon som känner till vad Textalk har för erbjudande/pris på Pluskontot?

    #117767
    abb
    Deltagare

    En sak till jag funderade på, vart hamnar paketen som skickas med DHL till privatperson i Sverige? DHL’s central, Posten eller Nisses mack & skrot?

    #117768
    Croona
    Deltagare

    Nisses mack och skrot.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.