Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Fraktpriser, rabattavtal

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93926
    Micke
    Deltagare

    Bakgrund: vi hade under förra året fraktkostnader på över 200k.

    Vi skickar även en del paket som är stora och otympliga och ger straffavgifter hos posten.

    Vad har ni för erfarenheter av att förhandla PAKET priser hos posten ? Vilka rabatter har ni fått?

    #106269
    Robin
    Deltagare

    Min erfarenhet är att det går att förhandla ner priserna rätt så rejält. Framför allt kan man få ner priserna på de viktintervall man skickar mest inom mot att priset för andra intervaller istället höjs något. Vi lyckades få till det vid årsskiftet och det har minskat fraktkostnaderna en hel del.

    Ett alternativ om du skickar många stora paket kan ju vara att ta en titt på Postens palltjänst där du även kan skicka skrymmande paket som löst kolli (under 30 kg). Till privatpersoner är det tjänsten Pall Ett Special som gäller eftersom dessa paket/pallar körs ut direkt till mottagaren och måste telefonaviseras. Vi använder den tjänsten för våra största paket då det ibland blir billigare än att skicka dem som vanliga Postpaket samt att det blir en kanonservice gentemot kunden som slipper släpa hem det från utlämningsställe. Om det blir billigare än Postpaket eller inte beror väl iofs på vilken volym paket/pallar det handlar om och därmed hur mycket man kan få ner priserna.

    #106274
    fenrik
    Deltagare

    Idag blev jag kontaktad av någonting som heter pluskontot.se
    Ett exempel är t.ex att ansluta sig dit och skicka med DHL, fast via pluskontot.se på något sätt. (har inte alla detaljer).

    Årsavgift 995:- men då blir t.ex DHL kostnaderna sänkta mellan 50-70% PER FÖRSÄNDELSE. Helt otroligt är min reaktion och har därför bett dem om mer info.

    Någon här som vet mer om pluskontot.se, kanske rentav använder sig utav dem?

    Finns det här att kika i Pluskontot – Att växa

    #106276
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    visst går det att förhandla med posten, men försök hitta en säljare från Stockholm, och helst ska du nog bo där också. Min erfarenhet är att du får bättre rabatter då av ngn anledning.

    Sist jag tog en offert så visade det sig att skillnaden mot Schenker innebar att jag kunde oursorca hela mitt lager ink lagerhyra och all hantering och betala frakt till schenker för samma pris som jag skulle betala posten för enbart frakten…… Mailade min säljare detta och frågade hur det kom sig, och sa att de kanske behövde se över sina priser……jag fick aldrig något svar.

    Det slutade med att jag lade ut lagret i stället.:)

    #106277
    Parvelito
    Deltagare

    Vi hade på förra arbetsplatsen c:a 70.000 sändningar per år, med runt 105.000 kolli med Posten DPD Företagspaket. Rabatt c:a 60% på listpriset.

    En gång i världen pysslade jag med att sälja dataprylar på nätet i en butik som hette Pyttemjuk. Då hade vi 20% rabatt på listpriserna, och omsatte runt 200kkr/år med paket.

    Men det är svårt att få rabatt på tilläggstjänster så som t.ex. skrymmande och postförskott.

    #106278
    Dan
    Deltagare

    Jag fick 30-35% på listpriserna nu om jag inte minns fel. Beräknat på 5000 kollin.

    Dan Nilsson – Postens offert är här

    Men jag skulle behöva 40-50% för att det skulle gå att använda. Volymtaxeringen ställer till med rätt mycket också vilket gör att mina “normala” 3kg försändelser blir 5kg med volymtaxering.

    #106282
    GregerA
    Deltagare

    Aktuella priser som gäller för Postens avtal med Staten finns här:
    http://www.avropa.se/upload/Bilagor/Aktuella/SKV-132594684-06-21-Posten%20Logistik%20AB/Prisbilaga%20paket%20Posten%20Logistik%20090401.doc

    Vi är ju alla skattebetalare så det är väl bara att ansluta sig … :p

    Sedan är detta inte på något sätt de lägsta priser Posten kan prestera, även om de brukar hävda att “så låga priser ger vi inte till någon”.

    På avropa.se hittar man f.ö alla avtal med Staten. Kan ju vara bra som benchmark i förhandlingar.

    #106283
    Dan
    Deltagare

    Intressant att företagspaket är billigare än postpaket.

    Det jag skulle vilja veta är hur man får en offert på vikter under 3kg. Jag har försökt och tjatat men utan lycka :(

    #106284
    GregerA
    Deltagare

    Det beror nog på att de intre skickar så många postpaket. Det är bara jag och en kille på Lidingö som brukar får slutskattsedeln som paket … :rolleyes:

    Priser under 3 kg, där har jag inget bra tips. Men tänk på att 3 kg paket är ganska litet volymmässigt, så om du kollar vad fraktdragande vikt blir på dina brev så kanske du finner att de ändå “väger” 2-3 kg.
    Satsa på att pressa priset på 3 kg istället.

    #106293
    Micke
    Deltagare

    tack för bra svar. får man ner priserna med 20-30% på är det ju en hel del pengar det handlar om. Hur brukar posten fungera, sker allt snack med säljare på telefon eller brukar dom komma ut för möte? Lättare att grilla dom rejält om dom kommer förbi ;)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.